Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon uhićenja u Splitu u remetinečki je zatvor doveden član razbojničke skupine koja je oružanim pljačkama na području tri županije u kolovozu došla do više od 100.000 kuna, doznaje se zagrebačkoj u policiji.


Riječ je o grupi nedavno uhićenog lepoglavskog bjegunca Josipa Štefeka, koja je, između ostalog, prilikom pokušaja pljačke 11. kolovoza ranila vlasnika mjenjačnice u Zaprešiću. Uz Štefeka i jučer uhićenog Splićanina, 43-godišnjeg I. J., policija još uvijek traga za 59-godišnjim P. B. koji je u bijegu od izgreda u Zaprešiću, kaže glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.

Vezani članci Lisice, ilustracija Varaždinska policija uhitila četiri osobe za koje se sumnja da su napali 35-godišnjaka Pad kabine žičare u Italiji Sud pustio trojicu osumnjičenih za pad žičare u Italiji da se brane sa slobode: "Ne mogu pobjeći ni sakriti dokaze"

>> Uhićen razbojnik koji je pobjegao iz kaznionice

Doznaje se kako je uhićeni Splićanin policiji priznao da je osim 'akcije' u Zaprešiću sudjelovao u pljačkama uglavnom poštanskih ureda i benzinskih postaja na području Zagreba, Bjelovara te u Koprivničko-križevačkoj županiji. Policija pak sumnja da je nedjela bilo i više, jer je Štefek u bijegu iz zatvora u Lepoglavi bio od svibnja prošle godine. (Hina)