Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlouporaba položaja

Uhićen član predsjedništva HSS-a, Ivan Kolar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK i policija provode kriminalističku istragu protiv bivšeg načelnika općine Molve, te još dvije osobe od kojih je jedna vlasnik trgovačkog društva koje je poslovalo s općinom, potvrdio je za Dnevnik.hr glasnogovornik PU koprivničko križevačke Dražen Laljek.

Član predsjedništva HSS-a Ivan Kolar uhićen je jutros u svojoj kući u Molvama kod Đurđevca u uskočko-policijskoj akciji zbog sumnje da je nezakonitim radnjama oštetio općinu Molve za nekoliko milijuna kuna, doznaje se u MUP-u.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je uhićenje Kolara, no ostale pojedinosti jutrošnje akcije nije želio otkriti, ističući kako je riječ o slučaju koji vodi USKOK u kojemu se za sada ništa nije moglo doznati.

Policija i USKOK provode istragu zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti od strane bivšeg načelnika općine, te poticanje na tu djelatnost od druge dvije osumnjičene osobe, potvrdio je za Dnevnik.hr Laljek, ne želeći odati o kojim se osobama radi.

Nakon uhićenja u medijima je objavljena neslužbena informacijama da je Kolar uhićen zbog sumnje da je oštetio općinski proračun za najmanje dva milijuna kuna u suradnji s čelnicima bjelovarske građevinske tvrtke Jata koja je gradila društveni dom u Molvama. Izgradnja je navodno stajala 12 milijuna kuna, a sumnja se da su neki radovi dvaput naplaćeni.

Kolar je 12 godina bio općinski načelnik Molva, a to mjesto je prošle godine izgubio od HDZ-ovca Stjepana Fosića. U Saboru je Kolar proveo tri mandata, bio je predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza i jedan je od 28 članova predsjedništva HSS-a. (D.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene