U dvorištu kuće u Smoljancu ubijena žena
U dvorištu kuće u Smoljancu ubijena žena Foto: Kristina Stedul Fabac

Određen je istražni zatvor za Ivicu Hodaka (70), kojeg se sumnjiči da je u četvrtak u večernjim satima u Smoljancu kod Korenice usmrtio svoju sestru (71), a obrazloženo je da bi na slobodi "rizik za počinjenje istovjetnog ili sličnog brutalnog kaznenog djela bio konkretan i stvaran".


Sutkinja istrage Županijskog suda u Karlovcu Sanda Janković je u izjavi za Hinu rekla da je prijedlog Županijskoga državnog odvjetništva o pritvaranju osumnjičenika prihvatila po dvije osnove, da na slobodi ne bi utjecao na dvojicu svjedoka, svojih susjeda, te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Vezani članci Policija, BiH, ilustracija U središtu Mostara ubijen nekadašnji zapovjednik HVO-a Marko Radić Maka Policijsko vozilo u SAD-u Dok su građani slavili izbor novog predsjednika, nekoliko ulica dalje propucan je muškarac u "zoni bez policije"

„Opasnost od ponavljanja kaznenog djela ocijenjena je zbog toga jer je ovaj krvni delikt, kao najteže kazneno djelo, počinjeno vrlo brutalno i agresivno, te postoji opasnost da bi se osumnjičenik na slobodi, pod utjecajem alkohola, ponovno mogao ponašati na način koje je u izrazitom nesuglasju s javnim poretkom u Republici Hrvatskoj“, rekla je Janković .

Naglasila je pri tom kako je utvrđeno da je kod osumnjičenika, kada je pod utjecajem alkohola, „rizik za počinjenje istovjetnog ili sličnog brutalnog kaznenog djela konkretan i stvaran“.

Zamjenik županijske državne odvjetnice Dubravko Skolan, koji je pritvor predložio i koji je u cijelosti prihvaćen, rekao je Hini da je danas osumnjičenika saslušao, ali da je on iskoristio svoje pravo da se brani šutnjom, te da se za sada ne zna ništa o motivima ubojstva.

„Očevidaca nema, kao ni nekih nadzornih kamera, tako da sada ne znamo što se dogodilo, ali imamo mrtvo tijelo žene koja je umrla nasilnom smrću i mnoštvo dokaza, tako da sada ide rješenje Županijskog državnog odvjetništva o pokretanju istrage. Možda će kroz istragu isplivati na vidjelo i motiv“, rekao je Skolan i naglasio da je smrt nastupila od rane zadane „oštrim predmetom, najvjerojatnije nožem“.