Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tragedija u smoljancu

Muškarcu osumnjičenom za ubojstvo sestre istražni zatvor: "Djelo je počinjeno vrlo brutalno i agresivno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Određen je istražni zatvor za Ivicu Hodaka (70), kojeg se sumnjiči da je u četvrtak u večernjim satima u Smoljancu kod Korenice usmrtio svoju sestru (71), a obrazloženo je da bi na slobodi "rizik za počinjenje istovjetnog ili sličnog brutalnog kaznenog djela bio konkretan i stvaran".

Sutkinja istrage Županijskog suda u Karlovcu Sanda Janković je u izjavi za Hinu rekla da je prijedlog Županijskoga državnog odvjetništva o pritvaranju osumnjičenika prihvatila po dvije osnove, da na slobodi ne bi utjecao na dvojicu svjedoka, svojih susjeda, te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno

„Opasnost od ponavljanja kaznenog djela ocijenjena je zbog toga jer je ovaj krvni delikt, kao najteže kazneno djelo, počinjeno vrlo brutalno i agresivno, te postoji opasnost da bi se osumnjičenik na slobodi, pod utjecajem alkohola, ponovno mogao ponašati na način koje je u izrazitom nesuglasju s javnim poretkom u Republici Hrvatskoj“, rekla je Janković .

Naglasila je pri tom kako je utvrđeno da je kod osumnjičenika, kada je pod utjecajem alkohola, „rizik za počinjenje istovjetnog ili sličnog brutalnog kaznenog djela konkretan i stvaran“.

Zamjenik županijske državne odvjetnice Dubravko Skolan, koji je pritvor predložio i koji je u cijelosti prihvaćen, rekao je Hini da je danas osumnjičenika saslušao, ali da je on iskoristio svoje pravo da se brani šutnjom, te da se za sada ne zna ništa o motivima ubojstva.

„Očevidaca nema, kao ni nekih nadzornih kamera, tako da sada ne znamo što se dogodilo, ali imamo mrtvo tijelo žene koja je umrla nasilnom smrću i mnoštvo dokaza, tako da sada ide rješenje Županijskog državnog odvjetništva o pokretanju istrage. Možda će kroz istragu isplivati na vidjelo i motiv“, rekao je Skolan i naglasio da je smrt nastupila od rane zadane „oštrim predmetom, najvjerojatnije nožem“.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene