Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom jučerašnjeg dana zagrebački kriminalci, znatno aktivniji nego inače, u raznim dijelovima grada počinili su čak deset razbojničkih akcija u kojima su pet sportskih kladionica, tri trgovine, knjižaru i kiosk opljačkali za oko 30 tisuća kuna, doznaje se danas u policiji.


Devet razbojnika te jedna njihova kolegica ostali su nepoznati policiji, a pobjegli su nakon što bi od uplašenih zaposlenica prijetnjom uspjeli izvući od par stotina do nekoliko tisuća kuna.

Vezani članci Mali Grabičani (Foto: Google Maps) Mještani sela pored Koprivnice žive u strahu i ne izlaze nakon sumraka: "Ako ti zlotvori odluče doći k meni i pokušaju nešto..." Pljačka u mesnici završila je privođenjem razbojnika (FOTO: YouTube/Screenshot) Na krivog si potegnuo pištolj, sinko: Gospodin u godinama poput filmskoga junaka zaustavio pljačku

Različita su bila jedino oružja kojima su se koristili, a uz već
uobičajene pištolje i noževe, jedan je razbojnik sportsku kladionicu u Tratinskoj ulici na Trešnjevci uspio opljačkati uz prijetnju elektrošokerom.

Osim ove u Tratinskoj, na Trešnjevci je opljačkana i športska
kladionica u Našičkoj ulici, a preostale se nalaze na Meštrovićevom trgu u Novom Zagrebu, Ninskoj ulici u Sesvetama i Zvonimirovoj u Velikoj Gorici.

Trgovine su opljačkane u Stenjevačkoj, Klaićeva i Zapoljskoj ulici, gdje je novac i nekoliko kutija cigareta odnijela žena s pištoljem, sunčanim naočalama i šalom. Kiosk je opljačkan u Držićevoj ulici, a knjižara na Trgu Stjepana Konzula.

Posljednjih godina razbojstava se dogodi od šestotinjak do oko tisuću godišnje, što je u prosjeku do najviše tri dnevno. Prošle je godine zabilježeno 947 takvih kaznenih djela.

U policiji ističu kako su razbojnici uglavnom mlađe osobe i osobe srednje životne dobi više puta evidentirane u policijskim dosjeima. Među počiniteljima je i značajan broj narkomana, koji na taj način dolaze do novca za kupovinu droge.