Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pretragom stanova i kuća te automobila petorice muškaraca na širem riječkom području policajci Odjela organiziranog kriminaliteta primorsko-goranske Policijske uprave pronašli su veću količinu oružja i streljiva, izviješćeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo u PU.


U šest kuća i stanova te jednom automobilu kojima se koriste osumnjičenici u dobi između 32 i 40 godina pronađeno je osam strojnica, šest lovačkih, po jedna automatska i poluautomatska puška, 16 pištolja i revolvera, tri plinska i šest signalnih pištolja, pet bomba, više od 12.000 komada sreljiva te dijelovi za oružje.

Vezani članci Slika nije dostupna Uspon domaće vojne industrije: U svijet plasirali robu vrijednu milijardu i pol kuna! Slika nije dostupna Poprilično je iznenadio policiju ilegalnom kolekcijom oružja

Načelnik spomenuta odjela Željko Fagnjen kazao je da su višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem otkrivene osobe s riječkog područja i okolice koje se bave preprodajom i razmjenom oružja. Utvrđeno je da oružje uglavnom potječe iz Domovinskog rata, a nekoliko komada još iz Drugoga svjetskog rata. Policija je izvijestila da je dio oružja jedan od osumnjičenika posjedovao uz oružni list i odobrenje za skupljanje starog oružja, ali je vještačenjem utvrđeno da ono nije onesposobljeno i da je ubojito. No to oružje ne povezuju se s počinjenjem drugih kaznenih djela, doznaje se od policije.

Kriminalističko istraživanje nad drugim osobama nastavlja se, a petorica osumnjičenika, koji do sada nisu evidentirani kao počinitelji drugih kaznenih djela, bit će kazneno prijavljeni zbog nedopuštena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Osumnjičenici neće biti zadržani u pritvoru. (Hina)