Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretraga stanova i kuća

U Rijeci otkrivena velika količina oružja i streljiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretragom stanova i kuća te automobila petorice muškaraca na širem riječkom području policajci Odjela organiziranog kriminaliteta primorsko-goranske Policijske uprave pronašli su veću količinu oružja i streljiva, izviješćeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo u PU.

U šest kuća i stanova te jednom automobilu kojima se koriste osumnjičenici u dobi između 32 i 40 godina pronađeno je osam strojnica, šest lovačkih, po jedna automatska i poluautomatska puška, 16 pištolja i revolvera, tri plinska i šest signalnih pištolja, pet bomba, više od 12.000 komada sreljiva te dijelovi za oružje.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Nema ljudi Uskoro će dvije godine, a Ukrajina je u sve većim problemima: "Mnogo je poginulih, ranjenih ili bolesnih, nema ih tko zamijeniti" Streljivo KONTROLA PROMETA Policija zaustavila 56-godišnjaka i pronašla mu dva pištolja i streljivo

Načelnik spomenuta odjela Željko Fagnjen kazao je da su višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem otkrivene osobe s riječkog područja i okolice koje se bave preprodajom i razmjenom oružja. Utvrđeno je da oružje uglavnom potječe iz Domovinskog rata, a nekoliko komada još iz Drugoga svjetskog rata. Policija je izvijestila da je dio oružja jedan od osumnjičenika posjedovao uz oružni list i odobrenje za skupljanje starog oružja, ali je vještačenjem utvrđeno da ono nije onesposobljeno i da je ubojito. No to oružje ne povezuju se s počinjenjem drugih kaznenih djela, doznaje se od policije.

Kriminalističko istraživanje nad drugim osobama nastavlja se, a petorica osumnjičenika, koji do sada nisu evidentirani kao počinitelji drugih kaznenih djela, bit će kazneno prijavljeni zbog nedopuštena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Osumnjičenici neće biti zadržani u pritvoru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene