Poginuo vozač automobila, autobus pun djece se prevrnuo (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) - 5
Poginuo vozač automobila, autobus pun djece se prevrnuo (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) - 5

Policija je nakon očevida nesreće u kojoj se prevrnuo autobus pun djece izvijestila da su, uz poginulog vozača automobila koji je izazvao sudar, u četvrtak nedaleko od Slavonskog Broda lakše ozlijeđene 24 osobe, od čega 21 dijete, kojima je liječnička pomoć ukazana u slavonskobrodskoj bolnici.


Očevidom je utvrđeno da je do nesreće došlo jer je 59-godišnji vozač, upravljajući osobnim automobilom, prešao sa svoje prometne trake preko pune razdjelne crte na prometnu traku suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara prednjeg lijevog dijela osobnog automobila u prednji lijevi dio autobusa.

"Od jačine udara osobni automobil je odbačen te je sletio u odvodni kanal s južne strane kolnika, dok je autobus sletio u odvodni kanal sa sjeverne strane kolnika, kojom prilikom se prevrnuo na desnu bočnu stranu", objavila je u petak brodsko-posavska policija.

Ravnatelj bolnice u Slavonskom Brodu Josip Samardžić u četvrtak je izvijestio da je petero djece iz prevrnutog autobusa zadržano na bolničkom promatranju, no ponovio je da nije bilo težih ozljeda te da su djeca zadržavana u bolnici radi predostrožnosti. (Hina)