Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U nesreći na radu poginuo 29-godišnji radnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nesreći na radu u pogonu Impregnacija tvrtke Viševica comp. u Karlovcu danas je u 11,40 sati poginuo 29-godišnji Dražen Lesić iz Priselaca.

Nesreća se, rekli su očevici, dogodila kada se viljuškarom u
željeznički vagon utovarivalo oko tri tone pragova, od kojih je gotovo polovica pala na Lesića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očevid u tijeku Split: U željezničkoj nesreći poginuo radnik HŽ-a Slika nije dostupna Poginuo radnik VIDEO Pripremali nadvožnjak za rušenje, on se srušio sam

Hitna je pomoć došla, ali nije bilo pomoći, rekao je na mjestu
nesreće tehnolog Petar Štefanac.

U vagonu je tada s nastradalim Lesićem bio i radnik Mijo Grdić, koji nije ozlijeđen, a ispred vagona bili su i drugi radnici i vozač viljuškara, rekao je, uz ostalo, Štefanac. Dodao je da se Lesić kao zidar po struci zaposlio na stovarištu Impregnacije početkom rujna ove godine.

Inspektor zaštite na radu Ivica Jonjić potvrdio je te okolnosti, ali je dodao da, po njegovim saznanjima, dvojica radnika Lesić i Grdić nisu imali što raditi u vagonu.

Po nalogu istražne sutkinje, trojica radnika i jedan tehnolog poslani su na alkotestiranje.

"Prerano je da bi se danas moglo utvrditi je li bilo propusta i
nečije odgovornosti. Nakon što saslušamo očevice i rukovodstvo pogona, te utvrdimo sve tragove i dokaze, moći ćemo rekonstruirati što se dogodilo i zašto je poginuo Dražen Lesić", rekao je inspektor zaštite na radu Ivica Jonjić.

Za trajanja očevida direktor tvrtke Zdravko Žuža rekao je da u preko pedeset godina postojanja pogona impregniranja željezničkih pragova nije bilo nesreće sa smrtnom posljedicom. I danas se radilo uobičajeno na utovarivanju pragova u željeznički vagon, dalje za transport, a što je pošlo po zlu, tek treba otkriti.

"Obratit ćemo se obitelji, supruzi s dvoje maloljetne djece i pomoći im koliko god budemo mogli, jer Draženu više ne možemo pomoći", rekao je Žuža.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene