Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava kod Šibenika

U jamu bacili i pokušali zapaliti tri psa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preostalih pet pasa, koje je nepoznata osoba bacila u jamu na Miljevačkom platou, prepunu odbačena klaoničkog otpada, izvukli su pripadnici Hrvatske gorske službe za spašavanje i prihvatila ih je tvrtka ovlaštena za skrb o napuštenim životinjama AS-EKO.

Po riječima pročelnika šibenske podružnice HGSS-a Tea Barišića, nepoznata je osoba jutros pokušala zapaliti jamu, a prije toga u jamu su bačena još tri psa. Barišić navodi kako su spasioci jutros, kad su izišli na teren, naišli na dim kako suklja iz jame. Pozvali su, veli, vatrogasce koji su na teren izišli odmah i, na svu sreću, na vrijeme ugasili vatru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Nezbrinuti psi u međimurskim romskim naseljima veliki problem: Svaki put nađemo novih tridesetak pasa Ilustracija Užas u Crikvenici Zabranjen rad skloništu za životinje: Držali pse bez uvjeta i zarađivali, inspekcija nije reagirala godinama

Drugo iznenađenje čekalo je spasioce u jami. Umjesto pet pasa, koliko ih je preostalo za izvlačenje, članovi HGSS-a su na dnu jame pronašli još tri psa. 'Netko ih je noću bacio i zapalio jamu kako bi prikrio tragove. To je strašno', komentirao je pročelnik Barišić.

HGSS je prije nekoliko dana zaprimio dojavu o nekoliko psića ubačenih u miljevački jamu. U akciji u nedjelju izvučeno je petnaestero štenadi, no u jami je ostalo još pet odraslih pasa za izvlačenje kojih je bila potrebna asistencija veterinara. Danas je iz Zagreba došao veterinar te je uz pomoć djelatnika HGSS-a iz jame izvukao onih pet i još tri psa bačena noću. Psi se nalaze u AS-EKO-u i čekaju udomitelje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene