Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Službenici zadarske Policijske uprave sinoć su oko 20,30 sati na raskrižju cesta Zadar - Zagreb i Knin - Zagreb u Gračacu u automobilu pronašli oko 998 grama droge marihuane i oko 53 grama heroina.


Vrijednost droge na ilegalnom narkotržištu procjenjuje se na oko 80 tisuća kuna, rečeno je danas na konferenciji za novinare PU-a.

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Razbijen lanac dilera u BiH: Obavljeni pretresi stanova, pronađena plantaža marihuane i droga, uhićeno sedam osoba Policijski pas Aria (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic) Veliki uspjeh policijskog psa Aria: Nanjušila više od kilograma heroina i manje količine kokaina i marihuane

Kako je navedeno, policijski službenici su u Gračacu u tijeku
pojačana nadzora prometa zaustavili automobil "golf" imotskih
registracijskih oznaka u kojemu su se nalazili 45-godišnjak, njegova supruga i njihova malodobna kći, svi s područja Splitsko-dalmatinske županije. 

U pretrazi automobila na temelju naloga istražnog suca
Županijskog suda u Zadru u vozilu je pronađeno 998 grama marihuane i 53 grama heroina.

Nad 45-godišnjakom je u tijeku kriminalistička obradba zbog
utemeljene sumnje da je počinio kažnjivo djelo zlouporabe droga, a nakon nje će biti kazneno prijavljen i sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.

Policijski službenici PU-a su u prvih pet mjeseci 2007. proveli
kriminalističku obradbu nad 96 osoba zbog sumnje da su počinili 101 kažnjivo djelo zlouporabe droga. 

U tim je obradbama zaplijenjeno oko 2200 grama heroina, 2230 grama marihuane, 174 grama kokaina i 52 grama "speeda", rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare PU-a.