Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U akciji 'Kum' uhićeno 18 dilera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo istodobno kada je jutros potajice na sporedni ulaz dovedena skupina uhvaćena u antikorupcijskoj akciji "Gruntovec", na glavni ulaz zagrebačkog Županijskog suda iz Čakovca je privedeno 11 dilera uhvaćenih u drugoj tajnoj akciji USKOK-a i policije pod nazivom "Kum".

To je izazvalo malu pomutnju među uhvaćenim dilerima, ali i fotoreporterima koji su očekivali glavne aktere korupcijske afere na zagrebačkoj i zaprešićkoj gruntovnici. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policijska akcija Uhvaćeno šestero dilera s novogradiškoga područja Slika nije dostupna Dvodnevna racija FBI-a SAD: Uhićeno više od 300 pripadnika meksičkog kartela

>> Prvoosumnjičeni 'Kum' iz zatvora vodio 'posao'

Tako su blicevi fotoaparata umjesto 21 "gruntovčana", koji su oko pola sata ranije ušli na ulaz iz Petrinjske ulice, snimili 11od ukupno 18 "kumova", a tek se naknadno saznalo tko je tko.

O samoj akciji "Kum", uhićenju dilera i količinama droge koje su zaplijenjene, na sudu se za sada nije moglo ništa doznati, a glasnogovornik suda Krešimir Devčić samo je potvrdio da su uhićeni u tajnoj USKOK-ovoj akciji te da će ih ispitati istražni sudac.

Neslužbeno se doznaje da su dileri drogu krijumčarili preko BiH.

Usporedno sa saslušanjem preprodavača droge s varaždinskog i međimurskog područja, na sudu na Zrinjevcu saslušavana je i skupina osumnjičena za primanje i davanje mita u gruntovnicama.

Benko i Sokač o akciji 'Kum'

Ravnatelj policije Marijan Benko i načelnik međimurske Policijske uprave Ivan Sokač na kolegiju načelnika PU-a i ravnatelja policije izvjestili su novinare o akciji 'Kum'.

Cilj akcije, započete 4. listopada, na području međimurske i
varaždinske policijske uprave bio je otkriti što veći broj pripadnika te kriminalne organizacije i pronaći tajna mjesta na kojima je proizvodila i skrivala drogu. Od 4. listopada do 12. prosinca u 10 zapljena u pokušaju krijumčarenja i preprodaje droge zaplijenjeno je 345 grama marihuane, 45 grama amfetamina, 8 grama heroina i oprema za
proizvodnju marihuane te 2,687 kg heroina.

Jučer je, u završnici akcije, u Međimurskoj, Varaždinskoj i
Sisačko-moslavačkoj županiji u 25 pretraga objekata i 26 pretraga automobila uhićeno 18 osoba i pronađeno 40 grama marihuane, 5 grama amfetamina, 392 šteke cigareta, 177 pakiranja pirotehničkih rekvizita, 62 mobilna uređaja, 3 precizne vage, 1 UKV stanica te 76.000 kuna, osobna računala i razna pisana korespondencija.

U Varaždinu je pronađen stan s laboratorijem za umjetni uzgoj marihuane s posebnim uređajima za natapanje, održavanje vlage i rasvjetu, s 43 stabljike indijske konoplje.

Benko je istaknuo da su u akciji surađivali djelatnici međimurske i varaždinske policijske uprave, Uprave kriminalističke policije, Županijskoga državnog odvjetništva u Čakovcu i Zagrebu.

Naglasio je da su akcijom obuhvaćeni ne samo preprodavači nego i proizvođači droga te da se o ukupnim količinama droge koja se povezuje s tom kriminalnom skupinom ne može još govoriti jer policija nastavlja rad, ali da je vjerojatno riječ o zapaženim količinama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene