Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turistički inspektor uhićen zbog primanja mita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni inspektor Državnog inspektorata, Kruno Kovačević, donio je odluku o privremenom udaljenju iz službe višeg gospodarskog inspektora Ante Ročka, koji je uhićen pod sumnjom da je primio mito, priopćeno je danas iz Državnog inspektorata.

Inspektor Ročak (58) u petak je, uz USKOK-ovu kaznenu prijavu zbog primanja mita, priveden istražnom sucu u Splitu koji mu je nakon saslušanja odredio jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Pročitajte i ovo Krijumčarenje duhana, ilustracija Akcija USKOK-a Objavljeni detalji o zločinačkom udruženju: Oštetili proračun za 150 tisuća eura Ilustracija USKOK potvrdio Optužen trojac: Obilazili bankomate u ime Fine, tražili mito i krivotvorili dokumente

Prema istražnom zahtjevu USKOK-a, on je početkom ovoga mjeseca primio četiri tisuće kuna mita od mađarske državljanke koja je na Viru nelegalno iznajmljivala apartmane. 

Mađarica je inspektoru platila da joj otpečati jedan od dva apartmana koje joj je zapečatio zbog neovlaštenog pružanja usluge smještaja gostima iz Mađarske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene