Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na graničnom prijelazu Bregana hrvatska policija uhitila je turskog državljanina kod kojega je pronašla 14 krivotvorenih novčanica od 200 eura, izvijestila je danas zagrebačka policija u kojoj kažu da je kvaliteta krivotvorenih novčanica osrednja.


Osumnjičeni 29-godišnjak je hrvatsko-slovensku granicu pokušao prijeći u utorak u osobnom automobilu bugarskih oznaka s još trojicom državljana Bugarske.

Vezani članci Pucnjava u Atlanti Jesu li napadi u Atlanti motivirani mržnjom prema Azijatima zbog pandemije ili zbog ovisnosti o seksu? Slika nije dostupna Optuženi jer su u Bjelovaru držali ilegalnu tiskaru eura

Policijska istraga je pokazala da je turski državljanin krivotvorene eure nabavio od nepoznate osobe u Bugarskoj te da njegovi suputnici nisu povezani s njegovim pokušajem da krivotvorine stavi u optjecaj u zemljama Europske unije.

Zagrebačka policija zatražila je od policija drugih zemalja podatke o uhićenom i njegovim eventualnim ranijim kriminalnim aktivnostima i povezanosti s organiziranim skupinama koje se bave krivotvorenjem i krijumčarenjem novca.

Kod osumnjičenog je pronađeno i prijenosno računalo, no u njemu nisu pronađeni programi za izradu krivotvorenih novčanica, kao što je policija sumnjala