Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta dubrovačko-neretvanske Policijske uprave u suradnji s metkovskom policijom, kriminalističkom istragom utvrdili su osnovanu sumnju da su tri muškarca iz Metkovića počinili više kaznenih djela na štetu državnog proračuna.


Osnovano se sumnja da je 45-godišnjak, koristeći se punomoći svog 78-godišnjeg oca, pribavio izdavanje evidencijskih listova za pogranični promet tako da je prikazivao lažne činjenice o vrsti i količini obradiva zemljišta te poljoprivrednih kultura koje proizvode, izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska.

Vezani članci Mladen Šćulac i Nikolina Farčić Dok se kava iza 19 sati na riječkom Korzu pije s nogu, na jugu Hrvatske nakon više od četiri mjeseca terase su ponovno pune Metković Za ovaj grad vodile su se važne političke bitke, no borba građana za zapošljavanje sve češće završi odlaskom: "Nema radnih mjesta za mlade ljude koji završe školu"

Također je utvrđena osnovana sumnja da mu je u navedenim radnjama pomagao 70-godišnji vještak iz Metkovića izdavanjem neistinitih procjena poljoprivredne proizvodnje. Na taj je način 45-godišnjak od ožujka 2006. do listopada 2009. uvezao iz BiH preko graničnog prijelaza Gabela Polje razne poljoprivredne proizvode za koje nije platio carinu i PDV, oštetivši proračun za 1,276.911 kuna.

Četrdesetpetogodišnjak će biti kazneno prijavljen zbog osnovane sumnje da je utajio porez i druga davanja te za ovjeravanje neistinita sadržaja, a 78-godišnjak i 70-godišnjak da su počinili kaznena djela pomaganja u utaji poreza i drugih davanja, a 70-godišnjak i za kazneno djelo davanja lažnog iskaza. ( Hina)