Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Ljubitovici na trogirskom području jučer je, u zasjedi koju su postavili policajci i vatrogasci, uhvaćen je 24-godišnji mladić kojega se sumnjiči da je podmetnuo nekoliko požara, izvijestila je splitsko-dalmtinska policija.


Policija je utvrdila da postoji osnovana sumnja da je 24-godišnjak namjerno izazvao četiri požara na tom području, a istražuje njegovu povezanost s ostalim požarima.

Naime, kaže se u priopćenju, od 11. srpnja do 2. kolovoza ove godine na području Ljubitovice zabilježen je veći broj požara za koja su postojale osnove sumnje da su podmetnuti. Uzimajući u obzir da je i u 2012. na istom području zabilježen znatan broj požara za koje se također sumnjalo da su podmetnuti, trogirska policija je s vatrogascima s područja Trogira, Segeta i Marine organizirala zasjedu i jučer zatekla 24-godišnjaka u neposrednoj blizini požara koji je tek izbio.

Vezani članci Vatrogasac na terenu, ilustracija Vatrogasci upozoravaju građane: Toplinski val pogoduje požarima, ne palite vatru na otvorenom! Policija, ilustracija Detalji tragedije u Istri: Automobil se zapalio zbog tehničkog kvara na motoru, u njemu pronađeno tijelo nepoznate osobe

>> Omiš: Tinejdžer podmetao požare jer mu je 'došlo'

Osumnjičen je za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom po čl. 215 Kaznenog zakona. Tim se člankom predviđa kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Policija ističe da je zahvaljujući učinkovitoj intervenciji vatrogasaca i brzini gašenja tih požara izbjegnuta veća materijalna šteta i moguće druge posljedice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook