Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija i dalje traga za trećim razbojnikom koji je sudjelovao u jučerašnjem pokušaju oružane pljačke Getroa u Sesvetama, a s mjesta događaja pobjegao je osobnim automobilom Opel Omega, metalik sive boje.


Zagrebačka policija zna njegov identitet, no objavila je samo da se radi o 44-godišnjaku s inicijalima Ž.V., koji je od ranije poznat policiji po imovinskim deliktima. 

Vezani članci Skup Miroslava Škore u Sesvetama Škola prijavila Škoru da je neovlašteno došao na njihov teren. Škoro tvrdi - to je navlakuša: "Na tom igralištu nisam bio" Slika nije dostupna Sesvete: Izbo maloljetnika jer ga je napao s još trojicom

Navodno se radi o Željku Vrbatu. Prema tim informacijama upravo je on jučer ujutro nakon neuspješne pljačke pobjegao u osobnom automobilu "opel omega", metalik sive boje s nepripadajućim tablicama ZG-6522-DD.

Policija je odmah pokrenula intenzivnu potragu, pa su se na ulicama našle i "duge cijevi". Svi mostovi su bili blokirani, a bjegunca se tražilo i helikopterom, no za sada to nije dalo rezultata.

Policija je otkrila da se bjegunac, inače, koristi i osobnim
automobilom mercedes 240 E, registracijskih oznaka ZG-7878-DJ. 

Podsjećamo, jučer rano ujutro trojica naoružanih razbojnika pokušali su izvesti pljačku trgovačkog centra Getro, no zaštitari tvrtke Sokol Marić su im se suprotstavili.

U pokušaju pljačke ubijen je 40-godišnji Dubravko Marinić, a njegov suučesnik, 28-godišnji Kristijan Čabraja, teško je ranjen. Marinić je u bolnici preminuo od posljedica ranjavanja, a za Čabrajin se život liječnici i dalje bore.

Oba su muškarca od ranije poznata policiji. 

Izvješće zaštitarske tvrtke o događaju i uporabi vatrenog oružja od strane njihovih djelatnika već je stiglo u policiju, čije povjerenstvo mora utvrditi je su li zaštitari postupili u skladu s ovlastima. 

Prema dosad objavljenim podacima zaštitari su pucali u samoobrani i najvjerojatnije protiv njih neće biti pokrenut nikakav postupak.