Policija još uvijek ne zna identitet muške i ženske osobe koje su poginule u petak navečer u naletu vlaka u Zaprešiću.

Galerija


Zasad se zna samo da su poginuli muška i ženska osoba, no njihov identitet policija još uvijek nije utvrdila. Ne zna se ni jesu li oni hodali po pruzi ili su je pokušali prijeći. 

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija Na Filipinku u Zagrebu pala metalna konstrukcija dok je čistila, teško je ozlijeđena Suđenje Marinu Kameničkom - 3 Marin Kamenički osuđen na 4 i pol godine zatvora: "Presuda mora biti poruka, a ne odmazda"

Do naleta na njih došlo je kada su se mimoilazili brzi i regionalni vlak. 

U jednom od tih vlakova bila je i Klara Grisfelder koja je za DNEVNIK.hr ispričala da putnici u vlaku nisu osjetili udarac.

"Naš vlak, koji je išao u smjeru Savske, naglo se, u par metara zaustavio, a malo prije toga je brzi vlak projurio u smjeru Zagreba. Mi nismo osjetili udarac, vjerojatno ih je drugi vlak udario i prebacio na našu prugu.

Stajali smo nekih 10 minuta dok čovjek na razglasu nije rekao da možemo van. Dok smo izlazili, samo sam čula da jedan čovjek kojeg je vlak udario ima puls. Morali smo ići pješice prema stanici Zaprešić - Savska, koja je udaljena otprilike 200 metara. Hitna pomoć je stvarno brzo stigla, a nakon toga nisam ništa vidjela jer smo već bili na stanici", rekla je za DNEVNIK.hr.

Nesreća se dogodila između 20:45 i 21 sat.