Još jedna nesreća dogodila se na zagrebačkom području, opet, nažalost, sa smrtnim posljedicama.

Galerija


U Zaprešiću je, na Savskoj cesti, u petak oko 21:00 sat vlak naletio na dvije osobe koje su smrtno stradale.

Vezani članci U požaru vlaka kod Našica nitko nije ozlijeđen Gorio vlak nedaleko od Našica: "Kad smo prošli kolodvor, odjednom je planulo. Otkad smo krenuli čuli su se čudni zvukovi" Vlakovi, ilustracija - 2 Tinejdžer na biciklu prelazio prugu sa slušalicama u ušima pa zamalo nastradao u naletu putničkog vlaka

Iz zagrebačke policije za DNEVNIK.hr kazali su kako očevid još uvijek traje te da će po njegovu dovršetku biti poznato više detalja.

Nije poznato jesu li osobe hodale po pruzi ili su pokušale preći preko nje. Do naleta je došlo kad su se mimoilazila dva vlaka, brzi i regionalni.

Nesreći je svjedočila naša čitateljica Klara Grisfelder, koja je bila u jednom vlaku.

"Naš vlak, koji je išao u smjeru Savske, naglo se, u par metara zaustavio, a malo prije toga je brzi vlak projurio u smjeru Zagreba. Mi nismo osjetili udarac, vjerojatno ih je drugi vlak udario i prebacio na našu prugu.

Stajali smo nekih 10 minuta dok čovjek na razglasu nije rekao da možemo van. Dok smo izlazili, samo sam čula da jedan čovjek kojeg je vlak udario ima puls. Morali smo ići pješice prema stanici Zaprešić - Savska, koja je udaljena otprilike 200 metara.

Hitna pomoć je stvarno brzo stigla, a nakon toga nisam ništa vidjela jer smo već bili na stanici", kazala je ona za DNEVNIK.hr. Sve se dogodilo između 20:45 i 21 sat.