Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posadu spasio drugi ribarski brod

Talijanska ribarica se zapalila i potonula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć se u međunarodnim vodama zapadno od obale Istre zapalila talijanska ribarica, posada je spašena, a ribarica je rano jutros potonula, izvijestio je DC 112. Onečišćenje mora od požara talijanske ribarice malih je razmjera i ne iziskuje angažman eko brodice, a stanje će iz zraka snimiti Obalna straža, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Talijanska ribarica bila je 18 nautičkih milja zapadno od Poreča kad se zapalila, a posadu je spasio drugi ribarski brod. U gašenje požara ribarice upućen je trgovački brod koji je bio najbliži mjestu događaja, a brodicom Pomorske policije su oko 21,30 sati u pomoć poslana i dva vatrogasca iz pulske Javne vatrogasne postrojbe. O nesreći je obaviješten i inspektor zaštite okoliša. 'S talijanske ribarice 'Maria Crocifisso', spašena su sva četiri člana posade te nitko nije ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Olujno jugo Kod Visa potonula ribarica, ribari spašeni Slika nije dostupna Nema onečišćenja U Rijeci potonula ribarica

Ribarica je potonula jutros u 4 sata, a na mjestu potonuća je brodica Lučke kapetanije Poreč. Zbog drvene građe i plinskih boca koje su eksplodirale prije dolaska vatrogasaca, požar nije bilo moguće zaustaviti ni lokalizirati, te je ribarica jutros u 4 sata potpuno izgorjela i potonula na dubinu od 34 metra.

Članove posade spasila je talijanska ribarica 'Zaffiro' koja ih je prevezla u Italiju. Na 24 metarskom brodu luke upisa Chioggia u trenutku nesreće nalazila su se i tri metalna tanka u kojima je bilo 3 tone dizela, a koji su nakon potonuća isplivali na površinu. Gorivo za sada ne istječe iz plutajućih tankova, te nije utvrđeno da li je sadržaj u njima izgorio.

Plamen i eksplozije uzrokovali su onečišćenje mora malih razmjera koji ne iziskuju angažman eko brodice niti postavljanje zaštitnih brana oko mjesta potonuća. Poziv u pomoć primila je Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje u Rijeci, nakon čega su na mjesto događaja upućena brodica pomorske policije s vatrogascima te brodica LI Poreč.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene