Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros u mjestu Markovci Križevački, smrtno je stradala jedna osoba.


U sudaru dvaju osobnog automobila i kombi vozila, uz jednu smrtno stradalu osobu, dvije su teško ozlijeđene, a još petero lakše.

Vezani članci Prometna nesreća kod Suhopolja U teškoj prometnoj nesreći poginule medicinska sestra i pacijentica, kolege u šoku: ''Danas je naš posao na kotačima naplatio danak...'' Prometna nesreća u Savskoj Prometna nesreća u Zagrebu: Auto na tramvajskoj pruzi naletio na djevojčicu

Nesreća se dogodila kada je 20-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom marke 'VW golf' bjelovarskih registracijskih oznaka iz smjera mjesta Sveti Ivan Žabno u smjeru Bjelovara. Svoje vozilo nije držao na dovoljnom razmaku u odnosu na kombi vozilo ispred sebe te je prednjom lijevom stranom udario u zadnji dio kombija marke 'Citroen jumper' zagrebačkih registracijskih oznaka.

Nesreću je skrivio Golf bjelovarskih oznaka u kojem su se, neslužbeno doznajemo, nalazili novopečeni mladenci iz Bjelovara, te još dvoje putnika

Kombi se uslijed udara zanijeo i sletio s kolnika u jarak te prednjom lijevom stranom udario u stup HT-a i dvorišnu betonsku ogradu. Vozilo jezatim izletjelo iz jarka na bankinu i prevrnulo se te na kraju zaustavilo kotačima na zelenoj površini.

Na mjestu događaja smrtno je stradao vozač kombija, dok su teške tjelesne ozljede zadobili putnici u njegovu vozilu, 25-godišnjak i 23-godišnjakinja, a lakše tjelesne vozač osobnog automobila i putnici, 56-godišnjakinja, dijete rođeno 2004. godine i 19-godišnjakinja, svi hrvatski državljani. Vozač osobnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola. Protiv njega slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom odvjetništvu poradi počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Nesreća se dogodila ujutro u 6 sati i 40 minuta, a promet je zbog očevida bio zatvoren do 10.30. (T.Š./Agencija Vlm)