Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Supružnici se ugušili ugljičnim monoksidom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supružnici u dobi 81 i 84 godine umrli su jučer na području Ivanić Grada, najvjerojatnije zbog trovanja ugljičnim monoksidom, a još dva slučaja trovanja u kojima su žrtve preživjele zabilježena su proteklih dana u Zagrebu.

Mrtvi supružnici pronađeni su u stanu u Ivanić Gradu, nakon što je snaha zatražila intervenciju policije koja je nasilno provalila u stan u kojem su vatrogasci očitali veliku koncentraciju ugljičnog monoksida.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna rad za opće dobro Supružnici ukrali kosilicu, muž je imao kreativno objašnjenje: "Partizani su me tukli na Golom otoku..." Slika nije dostupna Očevid u tijeku Strava u Ivanić-Gradu: Zapalio se stan u zgradi, u njemu pronađeno tijelo muškarca

Ugljični monoksid kojeg se naziva i "podmuklim ubojicom", zbog činjenice da se ne može osjetiti i ubija bez upozorenja, umalo je proteklih dana u dva odvojena slučaja ubio još dvoje ljudi.

Maloljetnika su u nedjelju na Medveščaku spasili roditelji koji su provalili vrata kupaonice jer im se nije odazvao. Liječnici su kod 14-godišnjaka, koji je pronađen bez svijesti, utvrdili akutno vrlo teško trovanje ugljičnim monoksidom.

Očevidom je utvrđeno da je do povrata plina došlo zbog neispravnosti dimljaka na kojemu je otpao veći sloj žbuke, pa je bio porozan.

Dan kasnije za vrijeme kupanja otrovala se 36-godišnjakinja u Dubravi.

Ugljični monoksid (CO) vrlo je otrovan plin iz skupine kemijskih zagušljivača, od kojeg danas umire više ljudi nego od svih ostalih otrova zajedno, upozorenje je stručnjaka koje se može pročitati na internetskim stranicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene