Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaprešićki poduzetnik

Suđenje za Fimi mediu: HDZ me tražio donaciju za posao na izgradnji West Gatea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaprešićki obrtnik Stjepan Mihaliček posvjedočio je danas na suđenju u slučaju Fimi medija da ga je 'žena iz tajništva HDZ-a' tražila da uplati donaciju za stranku kako bi dobio posao na izgradnji trgovačkog centra kroz koji će mu se vratiti uplaćeni novac.

Nakon poziva iz središnjice Mihaličeku je, kazao je, uslijedio telefonski poziv iz Fimi medije u kojem su ga tražili da plati domjenak za HDZ u iznosu od 100 tisuća kuna. Marketinška agencija po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u Hrvatskoj potom mu je poslala račun na gotovo 100 tisuća kuna, no posao na izgradnji centra West Gate Mihaliček nikada nije dobio.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali

>> Slučaj Fimi medija: HDZ-u donirao dva milijuna 'u humanitarne svrhe'

'To mi je bilo neobično, no čuo sam da su i druge kontaktirali i da je to bila praksa. Rekli su da imaju listu poduzetnika s područja Zaprešića i da smo tako izabrani', posvjedočio je Mihaliček.

Na pitanje odvjetnika HDZ-a koji je kao prva politička stranka optužen u ovom postupku Mihaliček je kazao da ne zna je li domjenak koji je navodno platio na kraju i održan.

'Na fakturi koju je potpisala vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak pisalo je ime restorana 'Stara Hiža' koji se prema podacima s interneta nalazi negdje na Staroj karlovačkoj', dodao je Mihaliček. No, ustvrdio je da Fimi mediji nije slao nikakve podatke o svom obrtu te da su svi potrebni podaci već stajali na računu.

Kako na kraju nije dobio ni dogovoreni posao Mihaliček je pokušao kontaktirati Fimi mediju, no tamo mu se nitko nije javio.

Na pitanje optuženog bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera je li siguran da je uplaćeni novac bio namijenjen HDZ-u Mihaliček je kazao da to ne može tvrditi, ali da je to logičan slijed ako ga s istim riječima najprije zovu iz tajništva HDZ-a, a potom iz Fimi medije.

Suđenje za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki nastavlja se sutra ispitivanjem novih svjedoka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene