Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Robert Pešutić, sudac Općinskog suda u Splitu kojeg USKOK sumnjiči za primanje mita, zatražit će puštanje na slobodu uz jamstvo od milijun kuna u nekretninama.


'Njegova je obitelj suglasna da jamči svojom imovinom. Ponudit ćemo jamčevinu od milijun kuna i ja očekujem da bi sudac Pešutić uskoro mogao biti na slobodi', rekao je odvjetnik Vinko Ljubičić koji zastupa Roberta Pešutića. Sudac je suspendiran otkako je u istražnom zatvoru.

Podsjetimo, suca Pešutića i još četiri osobe, a među njima je još jedan sudac s Općinskog suda u Splitu, USKOK tereti zbog primanja i davanja mita, zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja u primanju mita i poticanja na zloporabu položaja i ovlasti. (Ne)djela su počinjena od 2007. do 2011. godine.

Pešutić je, sumnjaju istražitelji, u jednom slučaju posredovao u donošenju oslobađajuće presude kod kolege, a u dva slučaja osigurao pravomoćno osuđenim osobama da ne budu upućene na izdržavanje kazne. U jednom je slučaju tražio i dobio novac za uvjetnu osudu. Kako sumnjaju USKOK-ovi istražitelji, za svoje je usluge primio oko 15 tisuća eura.

Sudac Pešutić poznat je i po tome što je Antu Đapića i Borisa Kandarea proglasio nevinima u slučaju krivotvorenja Đapićeva magistarskog rada. (Agencija VLM)