Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, odbilo je žalbe šestorke iz Podravke, u kojoj su tražili puštanje iz pritvora.


Vijeće je prihvatilo argumente suca da u konkretnom slučaju postoji opasnost od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i sprječavanjem utvrđivanja tijeka novčanih sredstava. Također, postoji i realna i predvidiva opasnost da bi osumnjičenici boravkom na slobodi mogli nastaviti sa činjenjem istih ili istovrsnih kaznenih djela, a koja opasnost se nalazi u činjenici da su osumnjičenici, uz manje izmjene, ostali na svojim položajima i funkcijama te iz činjenice da su i nakon početka policijske obrade nastavili s protupravnim aktivnostima, što se može zaključiti iz dokumentacije u spisu, stoji u priopćenju na internetskim stranicama suda.

Vezani članci Slika nije dostupna Novi optužni prijedlog za Marinca i Šestaka Slika nije dostupna VIDEO: Marinac i ostali vani, u pritvoru ostao samo Šestak

>> Uhićeni zbog malverzacija s dionicama Podravke

>> Afera Podravka: Šestorci mjesec dana istražnog zatvora!

Vijeće ne nalazi, za sada, mogućnost primjene neke druge, zakonom predviđene blaže mjere, pa niti mjere jamstva kao zamjene za istražni zatvor. Podsjetimo prije sedam dana Darko Marinac, Milan Horvat, Zdravko šestak, Saša Romac, Josip Pavlović i Srđan Mladinić, uhićeni su prije sedam dana, pod sumnjom da su počinili malverzacije u vezi s dionicama Podravke.