Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Članovima Uprave i do 10 godina zatvora?

Uhićeni zbog malverzacija s dionicama Podravke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši i sadašnji predsjednik Uprave Darko Marinac i Zdravko Šestak te još četiri osobe uhićeni su zbog sumnje u malverzacija s dionicama Podravke.

Ne želeći otkriti identitet uhićenih načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec je potvrdio da je kriminalistička obrada u završnoj fazi te da su šestorica osumnjičenih privedeni u policiju, a ne u sjedište USKOK-a kako su objavili neki mediji. Nije želio ni potvrditi ni opovrgnuti informaciju da su, uz bivšeg direktora i predsjednika Nadzornog odbora, a sada savjetnika Uprave Marinca te sadašnjeg predsjednika Uprave Šestaka, uhićeni i članovi Uprave Saša Romac i Josip Pavlović te direktor i suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat i direktor splitskog SMS-a Srđan Mladinić.

Pročitajte i ovo Povlačenje proizvoda Podravke, ilustracija Objavila Podravka Povlači se poznata morska sol: Provjerite police! Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Pokrenuta istraga Nova akcija EPPO-a: Troje uhićeno zbog prijevara s poticajima i krivotvorenja

Iz zagrebačke policije priopćeno je kako se kriminalističko istraživanje nad osobama koje su danas uhićene provodi se zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela Zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 337. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona RH i Udruživanje za počinjenje kaznenih djela iz članka 333. stavak 1. Kaznenog zakona RH. Za takvo kazneno djelo moguća je kazna i do deset godina zatvora.

Ante Madunić, odvjetnik Darka Marinca, rekao je kako je njegov klijent uhićen jučer u vikendici u Jastrebarskom od strane koprivničke policije. Dodao je kako se radi o politički montiranom procesu jer baš danas glavni državni odvjetnik Mladen Bajić podnosi svoj iskaz u Saboru.

Neslužbeno se doznaje da će policija danas pretražiti Podravkinu sedmerokatnicu u Koprivnici, a nagađa se da bi uhićeni već danas mogli biti privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu. Iz Podravke za sada nisu željeli komentirati najnovije događaje, samo su opovrgnuli da su među uhićenima i preostala dvojica članova Uprave Miroslav Vitković i Marin Pucar, kao što su ranije objavili neki mediji.

>> Podravka: Sporne transfere novca potpisivali Marinac i Šestak?

Nikakve pojedinosti nisu se mogle doznati ni od Dražena Laljeka, glasnogovornika Policijske uprave koprivničko-križevačke koja je sredinom rujna na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Koprivnici počela istraživati je li prekršen zakon pri sklapanju kreditnog ugovora između Podravke i SMS-a. 'Jako smo intenzivirali istragu i digli ju na razinu kriminalističke obrade, no više ne mogu reći, jer je to predmet USKOK-a i stoga u njihovoj nadležnost'", kazao je Laljek.

Neslužbeno se doznaje od izvora bliskog predistrazi da se osumnjičeni čelnici Podravke terete da su financijske transkacijama preko Fima Grupe i SMS-a od 2006. Podravkinim sredstvima htjeli steći vlasništvo nad dionicama te tvrtke. Mediji nagađaju da su nizom kreditnih poslova oštetili Podravku za čak 250 milijuna kuna u što je uključen i kredit SMS-u od 65 milijuna kuna.

Upravo je nakon javne objava priče o tom kreditu pokrenuta policijsko-uskočka predistraga.Borovec nije želio reći gdje se uhićeni sada nalaze ni potvrditi nagađanja medija da je akcija provedena na više različitih adresa u Koprivnici, Zagrebu, Varaždinu i Splitu. Iz USKOK-a su najavili da će uskoro objaviti službeno priopćenje. (Hina)

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene