Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svojim je vozilom prevezao dvije državljanke BiH za koje je znao da im je otkazan boravak u Hrvatskoj.


Splitsko-dalmatinska policija podnijela je kaznenu prijavu USKOK-u protiv 49-godišnjeg policajca zbog primanja mita i zloporabe položaja i ovlasti.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Objavljeni detalji velike akcije: Razbijena zločinačka organizacija, uhićene 23 osobe Mario Gerstner (Foto: Dnevnik.hr) Dio uhićenika već na ispitivanju, odvjetnik Seferovića kaže da očekuje određivanje istražnog zatvora

Policija je istragu provela u suradnji s USKOK-om, a 49-godišnji policajac osumnjičen je da je tijekom ožujka, svibnja i lipnja ove godine počinio dva kaznena djela primanja mita, te jedno kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Četrdesetdevetogodišnjaka se sumnjiči da je, radi stjecanja materijalne koristi, svojim vozilom iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, prevezao dvije državljanke BiH, za koje je znao da im je otkazan boravak u Hrvatskoj, a za što je od njih tražio i primio ukupno oko 4.500 kuna.

Zagreb: Zaplijenjeno 124 kilograma marihuane

Također se sumnjiči da je, kao policijski službenik, zlouporabio položaj i ovlasti, te dvjema neovlaštenim osobama odavao podatke vezane uz policijsko postupanje usmjereno na suzbijanje kaznenih djela 'nedopuštene igre na sreću'.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 49-godišnjeg policajca je USKOK-u podnesena kaznena prijava, priopćeno je danas iz splitske policije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook