Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Govor mržnje

Split: Priveli sedam ljudi zbog nasilja na Gay Prideu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam je osoba uhićeno i privedeno na kriminalističku istragu u policiju zbog sumnje da su se na gay-paradi, održanoj 11. lipnja u Splitu, nasilnički ponašali.

Osnovano se sumnja da je jedna osoba počinila kaznena djela nasilničkog ponašanja, povredu prava na okupljanje i javni prosvjed te zločin iz mržnje pa je uz kaznenu prijavu privedena istražnome sucu Županijskoga suda u Splitu. Sumnja se da se muškarac tijekom javnog skupa ponašao na osobito drzak i neprimjeren način te je svojim postupanjem doveo sudionike skupa u ponižavajući položaj.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Slika nije dostupna Zbog Gay Pridea Centar za LGBT ravnopravnost traži kaznene prijave

Osim njega, jedna je osoba uz optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju dovedena na Prekršajni sud, a protiv pet osoba zbog prekršaja protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju podnijet će se optužni prijedlog redovitim putem Prekršajnom sudu. Dosad je u Splitu zbog gay-parade privedena 41 osoba. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene