Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedam je osoba uhićeno i privedeno na kriminalističku istragu u policiju zbog sumnje da su se na gay-paradi, održanoj 11. lipnja u Splitu, nasilnički ponašali.


Osnovano se sumnja da je jedna osoba počinila kaznena djela nasilničkog ponašanja, povredu prava na okupljanje i javni prosvjed te zločin iz mržnje pa je uz kaznenu prijavu privedena istražnome sucu Županijskoga suda u Splitu. Sumnja se da se muškarac tijekom javnog skupa ponašao na osobito drzak i neprimjeren način te je svojim postupanjem doveo sudionike skupa u ponižavajući položaj.

Vezani članci Bojan Ivošević i Ivica Puljak Nije konstituirano splitsko Gradsko vijeće, gradonačelnik Puljak nastavlja razgovore: "Treba još malo vremena" Slika nije dostupna Baldasar: Split je jednom pogriješio, ali mislim da je to danas ispravio

Osim njega, jedna je osoba uz optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju dovedena na Prekršajni sud, a protiv pet osoba zbog prekršaja protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju podnijet će se optužni prijedlog redovitim putem Prekršajnom sudu. Dosad je u Splitu zbog gay-parade privedena 41 osoba. (Hina)