Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što je radio kao gradonačelnik Splita?

USKOK pokucao Kerumu: Gdje su dokumenti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsku gradsku upravu danas su posjetili kriminalistički policajci iz PNUSKOK-a te na uvid zatražili dokumentaciju i ugovore o najmu gradskih prostora za vrijeme dok je gradonačelnik bio Željko Kerum, potvrđeno je večeras iz Gradske uprave.

Iz splitske Gradske uprave doznaje se kako će aktualna gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Ivom Baldasarom idućih dana policiji na uvid predati traženu dokumentaciju, te da osim toga više ništa ne mogu komentirati.

Pročitajte i ovo Josip Markotić Neslaganja Raskol u Mostu: Splitski gradski vijećnik napustio stranku, nema ga na listi za Sabor Slika nije dostupna Komentirao istragu PNUSKOK-a Kerum: Da imaju išta, odavno bi me obisili

VIDEO Kerum novinarki Nove TV: NE PROVOCIRAJ ME!

Inače, svojevremeno je Državna revizija utvrdila da je nekim gradskim prostorima za vrijeme mandata Željka Keruma istekao ugovor o najmu koji nisu bili produženi.

Neke od istraga koje su plijenile pažnju javnosti bilo je preusmjeravanje više od 60 milijuna kuna namjenskih sredstava za saniranje smetlišta Karepovac, potom u izgradnju Zapadne obale i naposljetku isplate 12 milijuna kuna poduzetnici Marini Wallner koja je to dobila za komunalno uređenje.

Kerum prodao 'Joker' za 70 milijuna eura!

Jedina afera zbog koje je Kerum završio na sudu bili su splitski vrtići zbog čega je na Visokom prekršajnom sudu bio osuđen na novčanu kaznu od 10.000 kuna. Tada je proglašen krivim jer je na početku svog mandata 2009. godine posao uređivanja dječjih vrtića neposrednom nagodbom povjerio svom prijatelju Ivici Livaji.

Iako mu je prvotna izrečena novčana kazna bila 15.000 kuna, Visoki prekršajni sud mu je kaznu umanjio za 5000 kuna jer u konačnici taj sklopljeni posao nije izvršen, pa i nije mogla nastupiti izravna šteta za Grad Split. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene