Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Splitu na 2 godine zatvora nepravomoćno je osudio G. C. (28) sa šireg splitskog područja, zbog spolnog odnošaja s djevojčicom na prijelazu sa 2006. na 2007. godinu, tada 13-godišnjakinjom.


Sud je nedvojbeno utvrdio da je bio svjestan njezinih godina. Premda je na suđenju okrivljeni kazao kako bi sa bivšom htio zasnovati obitelj, u istrazi je priznao kako joj je nakon seksa rekao da bi zbog ovoga mogao ići u zatvor.

Vezani članci Slika nije dostupna Tuga i bijes građana, tisuće provjeduju: Tijelo curice pronađeno vezano sidrom na dnu mora, spasioci tragaju za njenom jednogodišnjom sestrom Hitna pomoć, ilustracija Tragedija kod Daruvara: Šestogodišnje dijete poginulo nakon što je na njega naletio traktor

Djevojčica je teško podnijela prekid veze i pomišljala na samoubojstvo, čime je, po mišljenju suda, potvrđeno da nije bila emocionalno zrela za takvu vezu.

Izrečena mu je kazna ispod zakonskog minimuma od tri godine jer djevojčica, a ni njezina majka nisu bile zainteresirane za kazneni progon, a spolni odnošaj je bio dobrovoljan. Manju kaznu nije niti mogao dobiti.