Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nevjerojatna priča dolazi iz Zagreba - u potrazi za razbojnikom kojeg traže već mjesecima, policija je upala na pogrešan ulaz kuće na zagrebačkom Jarunu. U spektakularnu akciju stigli su u crnim kombijima, bacili suzavac, a potom vezali mladi nevjenčani par.


Cijelo vrijeme kriminalac kojeg su tražili krio se u stanu koji se nalazi u stražnjem, potpuno odvojenom dijelu kuće. Naoružani puškama i štitovima, specijalci su odmah krenuli na intervenciju, nakon dojave kako se na adresi Živogoška ulica bb, krije razbojnik s 22 kaznena djela. Razvalili su vrata i bacili suzavac, a onda shvatili da su na krivom mjestu.

Vezani članci Privođenje osumnjičenog za ubojstvo djevojke (16) iz Malog Lošinja Određen istražni zatvor muškarcu osumnjičenom za ubojstvo djevojke u Malom Lošinju Privođenje u Dubrovniku (Foto: Pixsell/PIXSELL) Priveli oca i sina iz Konavala zbog pljačke u Zračnoj luci u Dubrovniku, jedan od njih već poznat policiji zbog niza kaznenih djela

'Oni su proletjeli kroz ta vrata, ovaj me jedan bacio na pod, curu su mi digli iz kreveta, doslovno van iznijeli, i ono kako smo bili obučeni, lisice na ruke, tu vani...i oni su dotrčali tamo iza i vikali su 'idemo iza, ima iza, ima iza, evo ga, našli smo ga' i onda su ga tu doveli, a mi gledamo tko je ovaj, Bože moj', ispričao nam je Tomislav Štajduhar, pogrešno privedeni stanar. Razbojnik kojeg su tražili nalazio se u stanu s druge strane kuće. U gaćama i čarapama, priča Tomislav, razbojnika su odvezli u crnom kombiju.

U trošnom stanu, punom smeća, kriminalac se krio navodno 10-tak dana. Tomislav kaže da ga nikad nije vidio i pretpostavlja da je ovdje samo prespavao. 'On je dolazio oko 4 ujutro, tako je on rekao u policiji. Da je oko 4 ujutro dolazio i da je oko 7-8 sati ujutro odlazio', dodao je Štajduhar. S nevjenčanom suprugom Tomislav je na ovoj adresi podstanar od ljeta. U premetačini su mu, tvrdi, uništili cijeli stan. Spava u kupaonici, a njegovu djevojku strah se vratiti.

Policija pak ima drugu priču te tvrde kako Tomislav iza sebe ima više kaznenih djela. Kažu, znali su da se u spornoj kući nalazi nevjenčani par, ali i sumnjivac te da među njima postoji povezanost. 'To je jedna adresa i sa ulične strane vidi se objekt, mi nismo mogli znati koliko ulaza taj objekt ima i što ćemo naći kad uđemo u stan, mi smo znali samo da se iza tih vrata nalazi 44-godišnji počinitelj', naglasila je Aleksandra Ljuba, glasnogovornica PUZ-a. Uz to što su pogriješili vrata, nisu uspjeli dokazati povezanost pa su mladi par, unatoč ranijem dosjeu, nakon višesatnog ispitivanja, pustili na slobodu. Tomislav uvjerava, nikad nije vidio tog kriminalca u svom dvorištu.