U teškoj prometnoj nesreći na Zagrebačkoj aveniji poginulo je dvoje ljudi. Na mjestu tragedije okupljaju se građani. O okolnostima nesreće u Dnevniku Nove TV govorio je službenik za sigurnost cestovnog prometa, Drago Bukovčak.

Galerija


Večeras se na mjestu nesreće na Zagrebačkoj aveniji spontano okupilo mnoštvo ljudi, među kojima su i motociklisti. Svi se skupa opraštaju od stradalog motociklista i biciklista, pale se i lampioni.

''Plaču, pale svijeće. Dosta je emotivno'', rekla nam je čitateljica.

Građani pale svijeće na mjestu stradavanja motorista i biciklista - 1
Građani pale svijeće na mjestu stradavanja motorista i biciklista - 3 (Foto: Marko Lukunic/Pixsell)

Tragična nesreća

Na Zagrebačkoj aveniji jutros se dogodila prometna nesreća u kojoj su  stradale dvije osobe, 24-godišnji motociklist i 68-godišnjak koji se vozio na biciklu.

Dino Goleš u Dnevniku Nove TV razgovarao je s policijskim službenikom za sigurnost cestovnog prometa PUZ-a, Dragom Bukovčakom. Kriminalističko istraživanje još traje.

''Ali za sad možemo reći kako je to sklop neprilagođene brzine i nepoštivanje crvenog svjetla na semaforu jednog od sudionika'', rekao je Bukovčak.

Ne događa se često da motociklist udari biciklista, češće motociklisti završe pod kotačima automoila. Bukovčak kaže kako su se već sreli sa sličnim slučajevima, ali da su oni rijetki.

Govori i da su na području PU zagrebačke, nesreće s motociklistima u porastu od 12,7 posto. ''Imamo evidentiranih 89 prometnih nesreća u odnosu na prošlu godinu'', rekao je. Kada su u pitanju biciklisti, taj je postotak u padu od 2,56 posto.

Pronađeno mrtvo tijelo, vjeruje se da je riječ o odbjeglom Jurgenu Conings Kraj drame: Belgijska policija pronašla tijelo muškarca, je li riječ o odbjeglom vojniku koji je prijetio glavnom epidemiologu?

Pulska policija privela još troje preprodavača droge 01 Velika akcija istarske policije: Uhićeno više dilera, kod njih našli drogu, novac, streljivo

Glavni razlozi nesreća su nepoštivanje prometnih propisa. ''Vozači su se vjerojatno opustili i apeliramo još jednom na sve da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju ceste, poglavito gustoći prometa jer trebaju paziti na najugroženije i najosjetljivije sudionike u prometu - pješake, bicikliste i djecu'', objasnio je.

Ljeti je inače veća gužva i pojačan promet, što prema jugu, što u gradovima. ''Savjet bi bio da se naoružaju strpljenjem, poštuju prometne propise, slušaju upute dežurnih službi, da svi zajednički pridonesemo što boljoj sigurnosti cestovnog prometa'', zaključio je.

 U posljednjih 10 dana na hrvatskim cestama poginulo je osam motociklista. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr