Belgijska policija objavila je kako je u šumskom predjelu nacionalnog parka pronađeno tijelo za koje se vjeruje da bi mogao biti vojnik ekstremnih stavova koji je naoružan sredinom svibnja nestao iz vojarne.

Galerija


Tužitelji govore da tijelo otkriveno u šumovitom području u blizini nizozemske granice vjerojatno pripada 46-godišnjem Jurgenu Coningsu.

Podsjetimo, Conings je prije otprilike mjesec dana uzeo oružje iz vojarne i nestao. Ranije je prijetio virologu Marcu Van Ranstu, čovjeku koji je zadužen za borbu protiv koronavirusa u Belgiji. Stotine policajaca mjesec su dana tragali za ekstremistom.

Prema lokalnim medijima, tijelo je slučajno pronašao gradonačelnik Maaseika nakon što je osjetio jak miris dok je vozio bicikl u blizini područja gdje je pronađen vojnikov automobil, prenosi BBC.

Tijelo je pronađeno danas u popodnevnim satima u nacionalnom parku Hoge Kempen, a tužitelji kažu da prema prvim informacija sumnja se da je Conings počinio samoubojstvo.

Kada je nestao, 17. svibnja, ostavio je pismo u kojemu je naveo da više ne može živjeti u društvu u kojem su političari i virusolozi oduzeli sve. U njegovom autu pronađena su četiri protutenkovska raketna bacača i streljivo.

Pulska policija privela još troje preprodavača droge 01 Velika akcija istarske policije: Uhićeno više dilera, kod njih našli drogu, novac, streljivo

Testiranje na koronavirus, ilustracija - 1 Najnovije brojke: Imamo manje od 60 novozaraženih, preminulo pet osoba. I danas više županija bez novih slučajeva

Ovaj slučaj potaknuo je pitanje zašto je poznatom simpatizeru krajnje desnice omogućen pristup vojnom oružju. 

Virolog odveden na sigurno

Nakon što je u svibnju vojnik nestao, obitelj Marca Van Ransta odvedena je na sigurno. Njegov je otac danas izjavio da je olakšanje što je Conings pronađen.

''Posebno je olakšanje za moga sina što je on pronađen. Bio sam u sigurnoj kući više od mjesec dana. Nadam se da ću se uskoro vratiti normalnom životu'', izjavio je Van Rast. Istodobno izrazio je sućut obitelji i prijateljima bivšeg vojnika.