Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Silovao kćer dok je čekao kaznu za silovanje djevojčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sada 46-godišnjak iz Splita tek sada je u pritvoru na Bilicama gdje čeka suđenje za oba slučaja, za silovanje malodobne kćeri i djevojčice iz Knina koja danas ima 21 godinu i u teškom je psihičkom stanju.

Jučerašnja odgoda suđenja 46-godišnjem J.G., profesionalnom vojniku iz Splita, kojem se na šibenskom sudu treba održati ponovno suđenje za silovanje tada 13-godišnje djevojčice krajem 1999. godine u Kninu, otkrilo je jučer stravične posljedice nečuvene sudske odluke zbog koje se optuženi za silovanje ubrzo nakon samog događaja našao na slobodi.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Ilustracija podignuta optužnica Stravičan zločin kakav se ne pamti: Lenu (10) je silovao 25-godišnjak, ali ju je ubio dječak (11)

Naime, ne samo da ga je Županijski sud u Šibeniku na prvom suđenju kaznio s deset mjeseci zatvora uz obrazloženje kako je 13-godišnja djevojčica dobrovoljno pristala na seks nego je optuženi jučer trebao biti doveden na suđenje iz pritvora u kojem se našao jer je silovao i svoju kćerku, piše Slobodna Dalmacija.

Učinio je to dok je na slobodi čekao ponovno suđenje za silovanje djevojčice u Kninu, jer je Vrhovni sud ukinio prvostupanjsku presudu i odredio da se u postupku provede novo suđenje. 

Sada 46-godišnjak iz Splita tek sada je u pritvoru na Bilicama gdje čeka suđenje za oba slučaja, za silovanje malodobne kćeri i djevojčice iz Knina koja danas ima 21 godinu i u teškom je psihičkom stanju. 

Početak ponovljenog suđenja pred šibenskim Županijskim sudom jučer je odgođen upravo zbog njezine odsutnosti, a pitanje je hoće li djevojka uopće smoći snage ponovno govoriti o stravičnim detaljima silovanja iz noći s 26. na 27. prosinca 1999. godine. 

Kobne večeri ona je zbog svađe u vlastitom domu u središtu Knina odlučila prespavati kod okrivljenoga. On ju je nasilno odveo u spavaću sobu i odmah pokazao zle namjere. Dok se djevojčica opirala prvo verbalno, a onda i fizički, pokušavajući mu se oduprijeti, "vojničina" ju je razodjenuo i počeo ljubiti po grudima i spolovilu. Potom joj je raširio noge i silovao je, stoji u optužnici.

Budući da je na prvom suđenju za to nedjelo dobio smiješno malenu kaznu, i to pod obrazloženjem da je "cura" dragovoljno pristala na seks, pa su ga na kraju osudili samo za pokušaj nedjela, Vrhovni sud je obnovio postupak i zatražio da mu se sudi pred novim sudskim vijećem koji sada vodi iskusna sutkinja Jadranka Biga-Milutin. 

Dok je profesionalni vojnik čekao na slobodi pravomoćnost uistinu skandalozne presude, silovao je jednu od svojih dviju kćeri i tek je onda stavljen iza rešetaka. Na šibenskom Županijskom sudu nitko jučer nije htio komentirati preblagu presudu za očito neizlječivog silovatelja koji je počinio još brutalnije silovanje vlastitog djeteta prije pravomoćnosti presude u prvom silovanju djevojčice. Od komentara su se suzdržali i u šibenskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene