Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šibenik: Ponovno suđenje Maglovu zbog 100 grama heroina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Šibeniku danas je počela glavna rasprava u ponovljenom suđenju protiv umirovljenog pukovnika HV-a i bivšeg zapovjednika 73. bojne Vojne policije Željka Maglova.

Pukovnik je u siječnju 2003. u Splitu u svom automobilu zatečen sa smotuljkom od 99 grama heroina i preciznom vagom, a kojega optužnica tereti da je tu drogu posjedovao radi daljnje preprodaje.

Pročitajte i ovo Ilustracija za europsko tržište Prilagođeni spremnici, dogovorene rute i više od 20 paketa: USKOK podigao optužnicu protiv švercera droge Ilustracija selili je u drugu sobu Pacijentica (42) u bolnici se čudno ponašala, pa su pozvali policiju: Dobila je kaznu od 1000 eura

U njegovu je stanu još pronađen omot s manjom količinom marihuane te određena količina vapna.

Županijski sud u Splitu osudio je u svibnju 2003. godine Maglova na 10 mjeseci zatvora samo zbog posjedovanja droge za vlastite potrebe, premda je bio optužen i za preprodaju, s obrazloženjem kako nisu potvrđeni navodi optužnice da je Maglov drogu držao radi preprodaje. Vrhovni sud u studenom 2004. poništio je tu presudu i donio odluku da se suđenje ponovi u Šibeniku, uz obrazloženje da je neutemeljena obrana da je Maglov, kao ovisnik, heroin posjedovao isključivo za vlastite potrebe.

Na Županijskom sudu u Šibeniku pred sudskim vijećem kojim je predsjedao sudac Igor Ninić, danas su svjedočili policajci koji su sudjelovali u uhićenju Željka Maglova i pretrazi njegova stana, te sudski vještak - psihijatar. Pet saslušanih policajaca nije moglo precizno reći što je sve pronađeno u automobilu Željka Maglova ili su izričito kazali da u vozilu nije bilo plastičnih vrećica za prepakiravanje droge radi daljnje preprodaje, kako je to navedeno u optužnici.

Policajci su potvrdili da je u njegovu stanu pronađeno vapno, za koje je optužba tvrdila da je služilo za miješanje s drogom radi povećavanja količine prije preprodaje. Vrhovni sud je u svojoj odluci o poništenju presude suda u Splitu ocijenio dvojbenim iskaz vještaka toksikologa o tome da je vapno pomiješano s heroinom smrtonosno za konzumenta. Upitan o tome, sudski vještak-psihijatar danas nije mogao svjedočiti o posljedicama koje za ovisnike ima miješanje vapna s drogom, s obzirom da nije stručnjak za to područje. Vještak je ponovio da je u vrijeme počinjenja kaznenog djela Maglovljeva mogućnost shvaćanja i upravljanja postupcima bila smanjena i to zbog PTSP-a i ovisnosti.

Na traženje Željka Maglova koji je rekao da je lošeg zdravlja, sudac Igor Ninić danas je odgodio glavnu raspravu do 5. lipnja 2007., kada bi optuženi trebao iznijeti svoju obranu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene