Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Podravka se nastavlja

Saša Romac i Darko Marinac uhićeni zbog sumnje da su primili 17 milijuna kuna mita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši čelnici Podravke Saša Romac i Darko Marinac su uhićeni zbog sumnji da su primili mito.

Kako doznajemo, dvojac je navodno primio mito u iznosu od 17 milijuna kuna od Milana Horvata iz Fima grupe kojem se sudi u slučaju Spice.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao'' PR Oglas Podravkin novi vizualni identitet za još jači iskorak na globalnom tržištu

Sumnja se da su Romac i Marinac uvjetovali nastavak suradnje s Horvatom pod uvjetom da im ovaj plati milijunsku svotu. Na razgovor je priveden i predsjednik Uprave tvrtke City Express Boris Vidić preko čije je tvrtke navodno išao novac.

Marinčev odvjetnik Ante Madunić potvrdio je da su njegovog branjenika sinoć uhitili istražitelji Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) te da je već jutros iznio detaljnu obranu u USKOK-u.

O sadržaju Marinčeva iskaza nije želio govoriti, no potvrdio je da se njegova branjenika i još neke osobe tereti za navodne nezakonitosti vezane uz Podravku.

Bivši predsjednik uprave i nadzornog odbora Podravke Darko Marinac u svibnju ove godine oslobođen je optužbi za nesavjesno poslovanje i zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju Sloga.

Boris Vidić je u hrvatskoj poslovnoj javnosti najpoznatiji kao osnivač, nekadašnji predsjednik uprave i suvlasnik City Expressa. Tu kurirsku tvrtku osnovao je 1997. zajedno sa Stašom Heftijem. U 2008. godini u suvlasništvo City Expressa ušle su Digitel komunikacije, s 25 posto udjela, a u svibnju ove godine Vidić i suvlasnici prodali su City Express američkom private equity fondu Bancroft za 40 milijuna eura.  (J.F./Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene