Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neprilagođena brzina

S 3,42 promila alkohola u krvi: Pijani vozač oborio ženu (35), drugu okrznuo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pijani vozač automobila čakovečkih oznaka u četvrtak navečer je s 3,42 promila alkohola u krvi izazvao nesreću u kojoj je jednu ženu ozlijedio, a drugu okrznuo.

Vozač star 46 godina, koji je po količini ispijenog alkohola mogao biti na granici alkoholne kome, naletio je vozilom na pješakinje i to vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Petrinji Izgubio kontrolu Intervenirali i vatrogasci: Sletio u kanal, teško je ozlijeđen Kaštel zavijen u crno - 5 Tragedija u Kaštel Sućurcu Da se nije zamijenio za smjenu, iz gorućeg bi auta spašavao vlastitu obitelj: "To je nešto iz noćne more vatrogasaca"

Vozilom je na Trgu Republike zbog "neprilagođene brzine" prvo oborio na kolnik 35-godišnju pješakinju, a potom je okrznuo 56-godišnju pješakinju. Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezena je ozlijeđena 35-godišnjakinja, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Poginula biciklistica - autobus vozio prebrzo, bicikl neosvijetljen

Zbog visokog stupnja alkoholiziranosti vozaču je određena mjera privremenog smještaja u posebnu prostoriju do otrežnjenja, a čeka ga optužni prijedlog na Prekršajnom sudu u Čakovcu.

Policija poziva vozače da ne piju dok voze jer je alkohol vrlo čest "suputnik“ vozača koji izazivaju prometne nesreće.

Prema tablici trovanja alkoholom objavljenoj na stranicama "plivazdravlje", osoba s tri promila pada u "stanje stupora" u kojem ne shvaća gdje se nalazi. Može doći do nagle nesvjestice i težeg buđenja iz tog stanja.

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U ZAGREBU Dvije osobe poginule, jedna ozlijeđena

Iznad 3,5 promila moguća je pojava kome. To stanje jednako je razini kirurške anestezije.

U prvih devet mjeseci policija je na razini čitave zemlje zabilježila veći broj prometnih nesreća te poginulih i ozlijeđenih osoba u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Posebice zabrinjava povećanje broja poginulih u prometnim nesrećama za 35 osoba, ili 15 posto više nego u istom razdoblju lani, kada je poginulo 228 osoba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene