Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rumunjima dvije i pol godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica rumunjskih državljanina, 25-godišnji C. A. M. i 21-godišnji B. I. G., nepravomoćnom su presudom Općinskog suda u Puli osuđeni na dvije i pol godine zatvora zbog neovlaštene uporabe platnih kartica čime su se, na štetu klijenata britanskih banaka, domogli 166.800 kuna.

Na glavnoj raspravi oni su priznali da su od 19. do 25. listopada prošle godine na bankomatima Hypo Adria Banke na više mjesta u Splitu te u Puli, na Gijardinima i u Flanatičkoj ulici, neovlašteno podizali novac. Činili su to s više od 200 kartica na koje je neovlašteno preslikan magnetski zapis originalnih kartica izdanih u više britanskih banaka, a na njihovoj su poleđini rukom bili ispisani brojevi PIN-a.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore"

Rumunji su uhićeni 26. listopada u pulskom hotelu "Rivijera" kad su djelatnici policije u njihovoj sobi pronašli 219 bijelih plastičnih kartica s magnetnim poljima i pinovima te 38.000 eura i 22.000 kuna. 

Nakon kriminalističke obradbe sprovedeni su istražnom sucu koji im je odredio pritvor, a u njemu će i ostati do pravomoćnosti presude.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene