Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Utvrđeno je da je nestali ronilac na dah propisno označio mjesto zarona ronilačkom bovom za čiji konop je ostala privezana podvodna puška s ulovom.


Ronilac na dah T.V. (32), koji je nestao jučer nedaleko od otoka Vrgade na zadarskom području, pronađen je mrtav u podmorskoj potrazi kod otoka Šipnata, izvijestilo je danas Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Vezani članci Policijska zapljena - 2 VIDEO Detalji velike akcije u Zaprešiću u kojoj je pala narkobanda: Policija uhitila desetoricu, neki su drogu prodavali i u vrtiću Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Nakon velike zapljene kokaina u Dubrovniku: ''Zločinačke organizacije traže druge ulazne luke prema tržištu Europe"

Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer u 14 sati zadarska Pomorska policija prijavila da je nestao 32-godišnji ronilac na dah nedaleko od otoka Vrgade, te je o tome obaviještena zadarska Lučka kapetanija i pokrenuta akcija traganja.

Djelatnici zadarske Lučke kapetanije pridružili su se pomorskim policajcima u traganju kod otočića Gira. Utvrđeno je da je nestali ronilac na dah propisno označio mjesto zarona ronilačkom bovom za čiji konop je ostala privezana podvodna puška s ulovom.

Podgora: Pronađen mrtav 39-godišnji njemački ronioc

Traganju su se nedugo nakon prijave nestanka ronioca na dah pridružili i ronioci specijalne postrojbe Pomorske policije te tri ronioca privatne tvrtke koja se bavi traganjem.

Nestali ronilac pronađen je mrtav u podmorskoj potrazi jučer u 17 sati kod otoka Šipnata.

Djelatnici zadarske Lučke kapetanije danas dovršenim očevidom utvrdili su da je ronilac poštovao propise i označio mjesto zarona, a točan uzrok njegove smrti utvrdit će se daljnjom policijskom istragom, navodi se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook