Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obdukcija u tijeku

Podgora: Pronađen mrtav 39-godišnji njemački ronioc

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetdevetogodišnji njemački ronioc pronađen je mrtav u moru u Podgori, potvrdila je u utorak splitska policija.

Iskusni njemački ronioc smrtno je stradao u ponedjeljak rano poslijepodne tijekom organiziranoga ronjanja kod Podgore, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva prometa i infrastrukture. Uočili su ga prolaznici oko 12.50 sati i obavijestili policiju koja je ubrzo organizirala izvlačenje iz mora. Nakon neuspješne reanimacije 39-godišnjak je proglašen mrtvim u 14.50 sati.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..."

Otkriva li snimka iz dubine što se dogodilo nestalom roniocu?

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva, tijelo je prevezeno na Odjel patologije splitske bolnice radi obavljanja obdukcije, nakon koje bi se trebalo doznati koji je uzrok smrti.

Nijemac je sudjelovao u organiziranoj osmeročlanoj ronilačkoj turi na poziciji Čaklje, nedaleko Podgore, kamo je doplovio gliserom kojim je upravljao također njemački državljanin, vlasnik ronilačkoga kluba iz Tučepa, koji je i organizirao turu.

Prema izjavama voditelja i ostalih ronioca stradali Nijemac je nešto prije 12.30 sati signalizirao da započinje izranjanje, što je navodno obavio u skladu s protokolima i bez problema.

Nedugo nakon što su ostali izronili našli su njemačkog kolegu kako besvjesno pluta pored glisera, izvukli su ga na palubu i započeli postupak reanimacije, dok je voditelj gliserom odmah krenuo prema marini u Podgori kamo je pozvao Hitnu pomoć i obavijestio nadležne službe. Po pristajanju u Podgoru reanimacija je nastavljena, no bez uspjeha pa je Njemac u 14.50 sati proglašen mrtvim.

U ministarstvu kažu da je stradali ronioc imao sve potrebne i važeće ronilačke dokumente, ali i dugogodišnje profesionalno iskustvo u ronjenju sa bocama, dok ronilački klub također posjeduje urednu dokumentaciju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene