Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šišljagić pomogao ozlijeđenom vatrogascu

VIDEO: Požar u robnoj kući, ozlijeđen vatrogasac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrena stihija doslovce je progutala robnu kuću 'Doma' u Osijeku i umalo je završila tragično. Požar je gasilo 100 vatrogasaca. Četvorica su ostala zatočena u podrumu bez kisika te jedva spasili živu glavu. Jednog onesviještenog vatrogasca spasio je osobno osječki župan Šišljagić, inače liječnik po struci.

Velik požar izbio je oko 5.20 sati u robnoj kući Doma, u Osijeku, na Trgu bana Jelačića.Vatrogasci i policija ubrzo su stigli na mjesto događaja, a po dolasku, glavni je cilj bio spriječiti da se plamen proširi na dva stambena objekta, naslonjena na robnu kuću, kazala nam je glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobra vijest IKEA zapošljava! Pogledajte koje djelatnike traže Slika nije dostupna Srušen zakon SAD: Definicija braka kao zajednice muškarca i žene proglašena neustavnom!

Policija je po dolasku blokirala promet u okolnim ulicama i preusmjerila ga, a požar je dosad već lokaliziran i pod nadzorom. Roterbauer je rekla i kako je u požaru ozlijeđen jedan vatrogasac, koji je prebačen u osječku bolnicu zbog trovanja dimom, no da drugih žrtava nije bilo.

Požar koji je izbio jutros nakon pet sati u osječkoj robnoj kući 'Doma' u Donjem gradu, pod nadzorom je od devet sati, ali su sve osječke vatrogasne ekipe i dalje na požarištu, a uzroci požara još se ne znaju.

Kada se vatrogasac onesvijestio od dima pomoć mu je pružio novi župan osječki Vladimir Šišljagić. On je došao oko 6 sati na mjesto požara. Kada se onesvijestio vatrogasac on mu je odmah priskočio u pomoć i pomogao u reanimaciji te je uz njega dočekao Hitnu pomoć.

Vatrogasci se izgubili u podrumu punog gustog dima

Ozlijeđeni vatrogasac je s još trojicom kolega krenuo gasiti požar u podrumu robne kuće, no tamo su se izgubili u gustom bijelu dimu. Vukući jednog od njih uspjeli su nekako naći izlaz te su sva četvorica pala u nesvijest kada su izašla van, ispričao nam je Boris Banjan, osječki vatrogasni zapovjednik. Jedan od njih je doživio teško trovanje monoksidom te je hospitaliziran u KB Osijek. Pri gašenju požara je bilo angažirano oko 20 vatrogasnih kola i stotinjak vatrogasaca. Najveći je problem je bio s opremom za toliki broj vatrogasaca. Banjan je upozorio da okolne stambene zgrade nisu ugrožene.

Višemilijunska šteta

Šteta u robnoj kući Doma je ogromna te se procjenjuje na nekoliko milijuna kuna, jer ono što nije uništio požar uništeno je vatrogasnom intervencijom. Ovo je bio treći najveći požar u Osijeku u posljednjih trideset godina. Najveći požar je bio 1982. kada je izgorjela robna kuća Supermarket te prošle godine robna kuća Getro.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene