Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv 33-godišnjeg direktora iz Rijeke i njegove tvrtke sa sjedištem u Slunju, podnijeta je danas kaznena prijava za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene isprave i zlouporabu položaja i ovlasti


Nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je Riječanin zlouporabama oštetio državni proračun i trgovačko društvo za ukupno 101 milijun i 500 tisuća kuna, priopćila je karlovačka Policijska uprava.

Osumnjičenik je 2006. godine osnovao fiktivno trgovačko društvo s namjerom da ishoduje oslobađanje plaćanja poreza na dobit i da koristi državne potpore male vrijednosti. S ciljem izbjegavanja plaćanja poreza na dobit formalno je zaposlio potreban broj djelatnika i uspostavio fiktivni poslovni odnos s trgovačkim društvima iz Italije, a čiji su osnivači bili on i 59-godišnjak iz Rijeke.

Vezani članci Vojna vježba u Slunju - 2 Vatreni i uigrani: Ovako to izgleda kad "hrvatski topnici" uzmu moćan stroj u svoje ruke Rastoke - 4 Što se još krije u mjestu poznatom po vodenoj čaroliji od koje mnogima zastaje dah: "Država je dala neke uvjete koje ljudi nisu mogli ispuniti..."

>> Ravnatelj doma za starije i nemoćne optužen da je oštetio proračun za 370 000 kuna

U razdoblju od 2008. do 2011. godine je fiktivne poslovne odnose prikazivao kroz prijave poreza na dobit i na taj način oštetio državni proračun.

Također je u razdoblju od 1. siječnja 2008. do 31. kolovoza 2011. godine izradio, ovjerio i službeno uporabio veći broj fiktivnih faktura za neizvedene inženjerske procjene vrijednosti radova za navedena poduzeća iz Italije, da bi nakon toga, po izvršenim inozemnim uplatama na račun društva u Republici Hrvatskoj, za sebe protupravno prisvojio ukupan primljeni iznos, piše u priopćenju.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.