Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podnijeta kaznena prijava

Riječanin oštetio državni proračun za više od 101 milijun kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv 33-godišnjeg direktora iz Rijeke i njegove tvrtke sa sjedištem u Slunju, podnijeta je danas kaznena prijava za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene isprave i zlouporabu položaja i ovlasti

Nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je Riječanin zlouporabama oštetio državni proračun i trgovačko društvo za ukupno 101 milijun i 500 tisuća kuna, priopćila je karlovačka Policijska uprava.

Osumnjičenik je 2006. godine osnovao fiktivno trgovačko društvo s namjerom da ishoduje oslobađanje plaćanja poreza na dobit i da koristi državne potpore male vrijednosti. S ciljem izbjegavanja plaćanja poreza na dobit formalno je zaposlio potreban broj djelatnika i uspostavio fiktivni poslovni odnos s trgovačkim društvima iz Italije, a čiji su osnivači bili on i 59-godišnjak iz Rijeke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Ilustracija ''Banksy'' u Zaragozi Policija razbila kriminalnu grupu koja je krivotvorila i prodavala radove najpoznatijeg nepoznatog umjetnika na svijetu

>> Ravnatelj doma za starije i nemoćne optužen da je oštetio proračun za 370 000 kuna

U razdoblju od 2008. do 2011. godine je fiktivne poslovne odnose prikazivao kroz prijave poreza na dobit i na taj način oštetio državni proračun.

Također je u razdoblju od 1. siječnja 2008. do 31. kolovoza 2011. godine izradio, ovjerio i službeno uporabio veći broj fiktivnih faktura za neizvedene inženjerske procjene vrijednosti radova za navedena poduzeća iz Italije, da bi nakon toga, po izvršenim inozemnim uplatama na račun društva u Republici Hrvatskoj, za sebe protupravno prisvojio ukupan primljeni iznos, piše u priopćenju.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene