Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitan u DORH-u

Ostaje iza rešetaka: Radniku osumnjičenom za izazivanje velikog požara na Čiovu određen istražni zatvor

Požar na Čiovu - 10
Požar na Čiovu - 10 Foto: Sasa Buric/Cropix
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu ispitao je 45-godišnjeg albanskog državljanina osumnjičenog za izazivanje velikog požara na Čiovu. Određen mu je i istražni zatvor.

Radnik je osumnjičen da je u četvrtak oko 15:30, u mjestu Okrug Gornji, kao zaposlenik jedne građevinske firme izvodio radove na građevini.

Brusio je željezo na krovu građevine pri visokoj ljetnoj temperaturi. Pritom nije postavio propisane naprave za zaštitu od požara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potvrđeno obdukcijom Policija utvrdila čije je tijelo pronađeno u obiteljskoj kući nakon gašenja požara

Tijekom brušenja je došlo do iskrenja pa je izbio požar koji je zahvatio nisko raslinje, borovu šumu i poljoprivredna zemljišta te ugrozio obližnje građevine.

U požaru je izgorjelo najmanje 500 hektara šume i niskog raslinja u vlasništvu Hrvatskih šuma i drugih fizičkih osoba u vrijednosti od najmanje 80.000,00 eura (više od 600.000 kuna).

Pročitajte i ovo Bruno Džaić, odvjetnik okrivlljenika Sudac je odlučio Instruktor koji je naletio na djevojčice branit će se sa slobode: "On je sretan što su one dobro, spreman im je pomoći na bilo koji način"

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage da se protiv 45-godišnjaka odredi istražni zatvor, a sudac istrage ga je odredio zbog opasnosti od bijega.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene