Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros u 7,25 sati dogodila na pulskoj zaobilaznici smrtno je stradao 18-godišnji motociklist iz Pule. Vozač Mazde koji je skrivio nesreću, nakon sudara je pobjegao ostavivši pritom vozilo na mjestu gdje se dogodila nesreća.


Nesreća se dogodila između skretanja za staru plinaru i Palisinu ulicu kada je 46-godišnji S. G. iz Pule upravljajući osobnim vozilom Mazda 323 pulskih registracija iz još neutvrđenih razloga prešao na lijevu stranu kolnika i udario u skuter za čijim se upravljačem nalazio 18-godišnji A.B. iz Pule. 

Vezani članci Slika nije dostupna Tinjan: Pješak poginuo, vozač pobjegao Slika nije dostupna Maloljetni motociklist naletio na dječaka, pobjegao pa se vratio

Nesretni motociklist je na mjestu događaja smrtno stradao dok je vozač Mazde nakon sudara pobjegao ostavivši pritom vozilo na mjestu gdje se dogodila nesreća.

Djelatnici policije su ga ubrzo pronašli na kućnoj adresi gdje je uhićen i nad njim se provodi kriminalistička obrada. Neslužbeno se saznaje kako je vozaču izmjereno 1,1 alkohola u krvi.

Prema izjavama očevidaca nesreće vozač osobnog automobila je vozeći velikom brzinom prešao na njegovu stranu kolnika. Nakon udara u skuter, vozač motocikla je pao i preminuo na mjestu nesreće a motor je odbačen stotinjak metara naprijed.

Učestale nesreće na tom dijelu zaobilaznice, u blizini dvaju križanja i restorana Borghese, najčešće su uzrokovane prevelikom brzinom, a prema riječima obližnjih stanara, vikendima nisu rijetke ni utrke tom brzom prometnicom.