Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prije, tijekom i nakon jučerašnjeg derbija Hajduk - Dinamo policija je privela 101 navijača. Jedan od njih sukobio se sa splitskim gradonačelnikom.


Među privedenima je i navijač koji je u loži na stadionu u Splitu nasrnuo i vrijeđao gradonačelnika Željka Keruma, potvrdila je za Dnevnik.hr splitska policija.

Vezani članci Evakuacija Doma za starije i nemoćne u Splitu Kaos u splitskom Domu za starije i nemoćne: Liječnica tvrdi da je pokušala doći do epidemiologa, obitelji štićenika su ljutiti Dječji vrtić, ilustracija Dezinficira se vrtić u Splitu: Prošlog tjedna u njemu su boravila djeca zaposlenice Doma umirovljenika u Vukovarskoj

Privedeno je 66 navijača Hajduka i 35 navijača Dinama. Zadržani su u policiji, a tijekom danas neki će od njih biti izvedeni pred istražnog suca. Većina ih je privedena zbog kršenja Zakona o sprečavanju nereda na stadionima.

O jučerašnjem incidentu za Radio Dalmaciju izjasnio se gradonačelnik Splita. 'Jedan Slovenac, navijač, ispratio me i rugao mi se pogrdnim riječima. Ja sam to trpio do neke mjere, na kraju sam mu išao reći da me više ne vrijeđa', rekao je Kerum.

'Onda su ga ostali navijači, ovi naši od Hajduka, maknuli. Ja uopće nisam temperamentno reagirao nego sam mu išao reći da to nije pošteno ni pristojno, nekome psovati majku i ostalo, bez ikakvog razloga', dodao je.