Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Karlovčanina osumnjičenog da je jučer pokušao pregaziti policajca koji ga je zaustavio u sklopu redovite kontrole policija je privela u istražni centar Županijskoga suda u Karlovcu.


Ž.K. (39) opovrgava da je sudjelovao u događaju za koji ga se tereti, rekla je nakon ispitivanja sutkinja Jasminka Jerinić-Mušnjak, dodajući kako, unatoč tome, na temelju kompletnoga predistražnog izvještaja i policijske kaznene prijave za pokušaj ubojstva od Općinskoga državnog odvjetništva očekuje istražni zahtjev.

Vezani članci Slika nije dostupna Vozač pokušao pregaziti policajca! Slika nije dostupna Video: Policajci ubili bjegunca koji ih je pokušao pregaziti

U priopćenju policija ističe da je osumnjičenik Ž.K. jučer oko 11 sati u Ulici Baniji, dok se zaustavljao radi redovite kontrole, VW borom pokušao pregaziti policajca S.M.

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tanja Petrić rekla je kako se vozač najprije zaustavio, a zatim naglo krenuo prema policajcu i pobjegao. Policajac se izmaknuo te nije ozlijeđen, a vozač je pobjegao.

'Budući da je policajac zapamtio registarsku oznaku automobila, čiji je vlasnik od prije poznat policiji po kaznenim i prekršajnim djelima, sud je na naš zahtjev izdao nalog za premetačinu njegova doma i vozila u Draganiću, gdje ima boravište. Radi daljnje istrage, možemo reći samo da se tražilo oružje i dokazi koji bi osumnjičenika doveli u vezu s više počinjenih kažnjivih djela', rekla je glasnogovornica Petrić.