Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suđenje optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića danas je nastavljeno pregledavanjem snimaka nadzornih kamera na kojima se, među ostalim, vidi i dosad neviđena snimka eksplozija u kojoj su ubijeni suvlasnik Nacionala i njegov suradnik.


Riječ je o snimci nadzornih kamera na parkiralištu ispred zgrade Nacionala, gdje su Pukanić i Franjić ubijeni 23. listopada 2008. na snimci se vide kako Pukanić i Franjić dolaze do automobila te kako se kroz nekoliko sekundi aktivira ekssplozija. Eksploziv skriven u parkiranom skuteru aktiviran je daljinskim upravljačem kada su žrtve ulazile u automobil. Na jednoj od snimaka vidi se kako s istog parkirališta nekoliko sati prije eksplozije izlazi muškarac s motociklističkom kacigom, za kojega optužba tvrdi da je optuženi Željko Milovanović. On je, prema tvrdnjama iz optužnice, na parkiralištu Nacionala parkirao skuter s eksplozivnom napravom kojom je kasnije izvršen atentat. No, zbog tehničkih nisu prikazane snimke nadzornih kamera sa zgrada banaka u Jurišićevoj ulici na kojima se, prema tvrdnjama USKOK-a vidi kako je muškarac pod kacigom upravo Milovanović.

Vezani članci Slika nije dostupna Beograd: Nastavljeno suđenje za Pukanićevo ubojstvo Slika nije dostupna U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića

U sudnici su se mogle vidjeti i policijske snimke benzinske postaje u Spačvi gdje su uhićeni prvooptuženi Robert Matanić na sastanku sa Slobodanom Đurovićem koji je prema optužnici bio veza neposrednih izvršitelja i naručitelja Pukanićevog ubojstva Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam. S njima je u Spačvi uhićen i Milenko Kuzmanović, koji s Jocićem čeka suđenje za isti zločin u Beogradu. Za udruživanje u međunarodnu zločinačku organizaciju koja je likvidirala Pukanića i Franjića kao kolateralnu žrtvu te planirala ubojstvo još dvije osobe na zagrebačkom području optuženi su bratići Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović. Za isti zločin u Beogradu će se uz Kuzmanovića i Jocića, koji je za atentat navodno platio 1,5 milijuna eura, suditi i Željku Milovanoviću.

>> 'Pukanićevi SMS-ovi servirani da skrenu pažnju s bitnih stvari?'

Sutkinja Ivana Kršul novu je raspravu zakazala za 29. ožujka kada se očekuje svjedočenje Dušana Ercega, koji je s Robetom Matanićem služio zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici. Optužba njegovim iskazom želi dokazati da Matanićevo poznanstvo s Đurovićem seže iz vremena kada je zbog drugih zločina robijao u Srbiji. (Hina)