Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S ceste sletila cisterna

Prevrnula se cisterna, iscurilo pet tona plina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na auto cesti Zagreb - Lipovac kod Velike Kopanice u Brodsko -posavskoj županiji jutros je došlo do slijetanja cisterne beogradskih registracija koja je prevozila ugljični dioksid.

Prema procjeni zamjenika zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod Željka Vlka, iz cisterne je iscurilo oko pet tona plina, ali opasnosti za zdravlje ljudi i okoliš nije bilo.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Keniji Tragedija u Keniji VIDEO Strašna eksplozija kamiona s plinom: Ozlijeđeno gotovo 300 ljudi, među poginulima je i dijete Subvencije i Vlada - 2 Pritisak Europske komisije Hoće li Vlada ukinuti subvenciju za energente? "E sad, što će biti nakon izbora, ja ne vjerujem HDZ-u ni kad darove nose"

'Ugljični dioksid je inertni plin i u velikim koncentracijama je otrovan. Ali u ovim uvjetima, kada je vani, ne može se stvoriti opasna i otrovna koncentracija. Nakon intervencije vatrogasaca koja je trajala sat vremena uspjeli smo zatvoriti pukotinu na cisterni. Plin više ne istječe i nije bilo opasnosti za građane i okoliš', kaže Vlk.

U nesreći, koja se dogodila jer se 22-godišnji vozač cisterne nije držao strane kretanja, nije bilo ozlijeđenih. Za vrijeme trajanja očevida koji je obavila brodska policija i izvlačenja prevrnute cisterne promet tim dijelom autoceste u smjeru Lipovca odvijao se trakom za pretjecanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene