Davor Čizmok (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Davor Čizmok (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Davoru Čizmoku sudilo se za ubojstvo Pere Martića i Jadranke Modrić iz ožujka 2004. godine.


Davor Čizmok (37) osuđen je na 40 godina zatvora za ubojstvo Pere Martića i Jadranke Modrić.

Vezani članci Zgrada u kojoj je pronađena ubijena žena - 4 Procurili rezultati obdukcije strankinje koja je pronađena mrtva u stanu u gradu Krku, slučaj je dobio veliki zaokret? Zgrada u kojoj je pronađena ubijena žena - 5 Policija objavila detalje ubojstva njemačke državljanke na Krku: Priveli muškarca (46)

Osim njega za ova se ubojstva sudilo i Damiru Handanoviću, a presuda im je izrečena u četvrtak na Županijskom sudu u Osijeku. Čizmoku se sudilo za ubojstvo, a Handakoviću za naručivanje ubojstva.

Osječki poduzetnik Pero Martić (38) i njegova prijateljica Jadranka Modrić ubijeni su u ožujku 2004. godine u osječkom hotelu Turist.

U prvom postupku za ova ubojstva Čizmok i Handanović su oslobođeni, ali je Vrhovni sud tu presudu ukinuo i vratio je na ponovno suđenje.

Kao motiv ovih ubojstava Županijsko državno odvjetništvo navodilo je želju Damira Handanovića da preuzme unosan posao automat-kluba i aparata za igre na sreću koji je vodio ubijeni. Ubijena Jadranka Modrić bila je kolateralna žrtva koja se našla u Martićevu stanu u vrijeme ubojstva.