Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je danas da će zagrebački odvjetnik Anto Nobilo zbog pljuske maloljetniku dobiti prekršajnu prijavu za kršenje javnog reda i mira, a prekršajnu prijavu zaradili su i maloljetnici koji su jučer zaustavljali i ometali promet na 'zelenom valu'.


Policija je na dojavu građana jučer ujutro došla na raskrižje Žerjavićeve i Gundulićeve, gdje je bilo osam mladića između 14 i 16 godina starosti, koji su, postavivši kontejnere i igrajući nogomet, ometali normalno odvijanje prometa. Mladići, s kojima je u nazočnosti roditelja u policiji obavljen obavijesni razgovor, izjavili su da je to bio njihov prosvjed jer im je uskraćen pristup dječjem igralištu.

>> FOTO: Nobilo ošamario dječaka koji je prosvjedovao

Vezani članci Dragan Lukač Primitivizam na sjednici parlamenta u Republici Srpskoj: Ministar policije divljački ošamario oporbenog zastupnika Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Duško Jaramaz) Policija objavila detalje napada na strane turiste u Splitu, očevici kazali: "Trčali su za njima i vikali im da su majmuni"

Tijekom obrade saznalo se i da je prilikom njihove obustave prometa jedan od vozača koji se tamo zatekao, Anto Nobilo, udario maloljetnika (1994.) otvorenim dlanom po licu. Policija je i s Nobilom obavila obavijesni razgovor, no nije precizirala je li to bilo u policiji ili negdje drugdje.

Protiv Nobila bit će podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja opisanog u članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a mladići su počinili prekršaj iz članka 124. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. (Hina)