Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepoznati lopov iskoristio je bespomoćnost slabovidne osobe te je predstavljajući se lažno da je policajac ušao u njezin stan i ukrao joj veću količinu nakita i novac, izvijestila je danas zagrebačka policija.


Lopov je jučer pozvonio na vrata 77-godišnjakinje u Heinzlovoj ulici. Nakon što ga je pustila da uđe jer mu je povjerovala da je policajac, on je obišao cijeli stan i ukrao joj između šest i sedam tisuća kuna i skupocjeni nakit.

Vezani članci Dijete, ilustracija Strava u BiH: Pala skupina kriminalaca koji su djecu tjerali da prose po zemlji Policija, ilustracija Skovali pakleni plan: Zločinački trojac zatočio 89-godišnjakinju u stanu na Medveščaku te je mjesecima pljačkao

Još jedna starija osoba našla se jučer na meti drskog lopova koji je svoju 79-godišnju žrtvu opljačkao u stubištu zgrade na Trnju dok je čekala dizalo. Lopov se pretvarao da i on čeka dizalo a onda je iskoristio nepažnju 79-godišnjakinje i iz ručne torbe joj uzeo omotnicu s nekoliko tisuća kuna. Policija upozorava da lopovi znaju iskorisiti nemoć starijih osoba tako što ih prate kad idu u banku po mirovinu ili nadziru stanove kako bi utvrdili žive li sami.