Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saša Savinović, jedan od osumnjičenih za sudjelovanje u otmici Ante Jelavića, predao se u srijedu policiji a sud u Konjicu ga je nakon 24-satnog pritvora pustio da se brani sa slobode, potvrdio je za Hinu državni odvjetnik Sead Đikić koji vodi istragu.


'Smatrao sam kako nema osnove za Savinovićevo zadržavanje u pritvoru. Izrečene su mu mjere zabrane. Oduzete su mu putne isprave dok se okonča proces', rekao je državni odvjetnik Đikić. Osumnjičenom Savinoviću zabranjeno je napuštanje BiH. Po Đikićevim riječima, istražni postupak u slučaju Jelavićeve otmice odvija se sporo zbog korespodencije istražnih tijela diplomatskim putem.

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Razbijen lanac dilera u BiH: Obavljeni pretresi stanova, pronađena plantaža marihuane i droga, uhićeno sedam osoba Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Komentar Ivane Petrović o samitu NATO-a: "Trebalo je pregristi sve antagonizme i sve tragikomične uvrede, jer ovo je država, a ne feud koji su nekom mama i tata ostavili u nasljeđe"

'No, imamo jako dobru suradnju s USKOK-om s kojim razmjenjujemo sve što je važno jednoj ili drugoj strani', ističe Đikić.

Dvojica osumnjičenih u BiH za otmicu Ante Jelavića, Saša Savinović i Vlatko Miličević brane se sa slobode, dok su trojica osumnjičenih u Hrvatskoj za ovo kazneno djelo Mario Miličević, Vlado Ćurić i Dalibor Prgomet.

Bivši hrvatski član BiH Predsjedništva Ante Jelavić otet je 8. travnja u središtu Zagreba. Otmičari su ga prebacili u Ramu u BiH odakle je uspio pobjeći dan kasnije.