Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pušten da se brani sa slobode

Predao se osumnjičenik za otmicu Jelavića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saša Savinović, jedan od osumnjičenih za sudjelovanje u otmici Ante Jelavića, predao se u srijedu policiji a sud u Konjicu ga je nakon 24-satnog pritvora pustio da se brani sa slobode, potvrdio je za Hinu državni odvjetnik Sead Đikić koji vodi istragu.

'Smatrao sam kako nema osnove za Savinovićevo zadržavanje u pritvoru. Izrečene su mu mjere zabrane. Oduzete su mu putne isprave dok se okonča proces', rekao je državni odvjetnik Đikić. Osumnjičenom Savinoviću zabranjeno je napuštanje BiH. Po Đikićevim riječima, istražni postupak u slučaju Jelavićeve otmice odvija se sporo zbog korespodencije istražnih tijela diplomatskim putem.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

'No, imamo jako dobru suradnju s USKOK-om s kojim razmjenjujemo sve što je važno jednoj ili drugoj strani', ističe Đikić.

Dvojica osumnjičenih u BiH za otmicu Ante Jelavića, Saša Savinović i Vlatko Miličević brane se sa slobode, dok su trojica osumnjičenih u Hrvatskoj za ovo kazneno djelo Mario Miličević, Vlado Ćurić i Dalibor Prgomet.

Bivši hrvatski član BiH Predsjedništva Ante Jelavić otet je 8. travnja u središtu Zagreba. Otmičari su ga prebacili u Ramu u BiH odakle je uspio pobjeći dan kasnije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene